Ülker Züber’i şikayet etti

Ülker, rakip firma Züber’in reklamlarında kullandığı “gerçek atıştırmalık” ifadesinin haksız rekabet yarattığı iddiasıyla Ticaret Bakanlığı’na başvurdu. Ürünlerinde ilave şeker, yapay aroma verici ve katkı maddesi bulunmayan Züber, bu özellikleriyle pazarlama stratejisini oluşturmuştu. Ancak Ülker, bu ifadenin tüketicileri yanıltabileceği ve haksız rekabete neden olabileceği gerekçesiyle şikayette bulundu. Ticaret Bakanlığı da yapılan şikayeti değerlendirerek Züber’e ceza kesme […]

Ülker, rakip firma Züber’in reklamlarında kullandığı “gerçek atıştırmalık” ifadesinin haksız rekabet yarattığı iddiasıyla Ticaret Bakanlığı’na başvurdu. Ürünlerinde ilave şeker, yapay aroma verici ve katkı maddesi bulunmayan Züber, bu özellikleriyle pazarlama stratejisini oluşturmuştu. Ancak Ülker, bu ifadenin tüketicileri yanıltabileceği ve haksız rekabete neden olabileceği gerekçesiyle şikayette bulundu.

Ticaret Bakanlığı da yapılan şikayeti değerlendirerek Züber’e ceza kesme kararı aldı ve söz konusu reklamların yayınını durdurdu. Bakanlık yetkilileri, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi ve rekabetin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Züber’in “gerçek atıştırmalık” vurgusuyla piyasaya sunduğu ürünler, sağlık ve beslenme konularında hassas tüketiciler arasında tartışmalara yol açmıştı. Reklamların durdurulmasıyla birlikte sektördeki rekabet dinamikleri ve tüketici hakları konuları yeniden gündeme gelmiş oldu. ( Duygu Ertaş)

Exit mobile version