Uluslararası anlaşmalarda 12 kanun teklifi

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda önemli bir gelişme yaşandı. Komisyon, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına dair 12 kanun teklifini kabul etti. Toplantının başkanlığını AKP Ankara Milletvekili Fuat Oktay yaptı. Oktay, toplantının açılışında Türkiye’nin çevresindeki risk ve tehditlerin devam ettiğini vurgulayarak özellikle Gazze’deki son durumu ele aldı. Kabul edilen kanun teklifleri arasında Türkiye’nin Katar, Uruguay, Venezuela, Litvanya, Tunus, […]

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda önemli bir gelişme yaşandı. Komisyon, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına dair 12 kanun teklifini kabul etti.

Toplantının başkanlığını AKP Ankara Milletvekili Fuat Oktay yaptı. Oktay, toplantının açılışında Türkiye’nin çevresindeki risk ve tehditlerin devam ettiğini vurgulayarak özellikle Gazze’deki son durumu ele aldı.

Kabul edilen kanun teklifleri arasında Türkiye’nin Katar, Uruguay, Venezuela, Litvanya, Tunus, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kenya, Sierra Leone, Mozambik ve Uganda gibi ülkelerle imzaladığı çeşitli anlaşmalar bulunuyor. Bu anlaşmalar arasında yatırımların teşviki, ticaret alanlarındaki iş birlikleri ve askeri çerçeve anlaşmaları yer alıyor.

Görüşmeler sırasında Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran ve ilgili bürokratlar, milletvekillerinin sorularını cevapladılar. Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker ise savunma sanayii ile ilgili yapılan anlaşmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Duran, ABD, AB ülkeleri ve Rusya tarafından üretilen silahların Türkiye’ye karşı terör örgütleri tarafından kullanıldığını ve bu konuda aldıkları tedbirleri açıkladı. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version