Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uluslararası Karikatür Sergisi Sessiz Kaldı

Antakya Saray Caddesi’nde, 52 ülkeden 244 sanatçının eserleriyle açılan karikatür sergisi, beklenen ilgiyi görmedi. Serginin, aynı günlerde yaşanan protesto eylemlerinin gölgesinde kaldığı belirtiliyor.

Antakya Saray Caddesi’nde, 52 ülkeden 244 sanatçının eserleriyle açılan karikatür

Ayhan Kara Vakfı ve Karcomics Magazine’in ortak projesi olarak hayata geçirilen uluslararası karikatür sergisi, Antakya’nın Saray Caddesi’nde sanatseverlerle buluştu. 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü’ne özel olarak düzenlenen etkinlik, 52 ülkeden 244 sanatçının eserlerinden oluşan bir seçkiyle kentin en çok yıkıma uğrayan bölgelerinden birinde açıldı.

Sanat, Yıkımın İçinde Umut Olmaya Çalıştı

Antakya’nın deprem sonrası enkaz altında kalan hafızasına sanatsal bir dokunuş yapmayı amaçlayan sergi, bölgedeki yıkımın ortasında sanatı, umudu ve dayanışmayı simgeliyordu. Ancak, eserlerin üzerinde sanatçıların isimleri ve ülkeleri belirtilmesine rağmen, beklenen ilgi oluşmadı.

Protestolar Serginin Önüne mi Geçti?

Serginin açıldığı günlere, Suriye’de yaşanan Alevi katliamlarını protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemler de denk geldi. Bu durumun, sanatseverlerin dikkatini sergiden uzaklaştırdığı ve etkinliğin gölgede kalmasına neden olduğu ifade ediliyor.

Antakya’nın Sanata Daha Fazla Sahip Çıkması Gerekiyor

Antakya’nın kültürel hafızasına katkı sunan bu tür etkinliklerin daha fazla tanıtılması ve desteklenmesi gerektiği vurgulanıyor. Sanatseverler, kentin bu önemli uluslararası sanat organizasyonunu görmesi ve sahiplenmesi gerektiğini belirtiyor.