Hatay Büyükşehir Belediyesi, Almanya’da düzenlenen forumda eğitim, sosyal uyum ve uluslararası iş birliği konularında önemli temaslarda bulundu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) heyeti, Almanya’nın Kiel kentinde bu yıl 48’incisi düzenlenen Uluslararası Kentler Forumu’na katılarak Hatay’ı uluslararası platformda temsil etti. HBB Meclis Başkan Vekili Filiz Özçörekçi’nin başkanlığındaki heyette, Satın Alma Dairesi Başkanı Abdurrahman Gülgen, Üyelikler ve Uluslararası İlişkiler Müdür Vekili Ahmet Öztürk ile Strateji Geliştirme Müdürü Nagihan Berna Akınlı da yer aldı.
Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal uyum vurgusu
Forum kapsamında “Eğitim: Katılımın ve Toplumsal Dayanışmanın Anahtarı” teması çerçevesinde bir sunum gerçekleştiren HBB heyeti, Hatay’daki yerel yönetim uygulamalarını uluslararası katılımcılarla paylaştı. Özellikle afet sonrası süreçte eğitimde yeniden yapılanma, dezavantajlı gruplara yönelik hizmet modelleri ve sosyal uyum çalışmaları forumda dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.
Program çerçevesinde birçok uluslararası kurum, sivil toplum kuruluşu ve şehir temsilcisiyle görüşmeler yapan HBB heyeti, belediyeler arası personel değişim programları ve gençlik odaklı projelerin geliştirilmesi üzerine somut adımlar attı. Kardeş şehir ilişkilerinin kurumsallaştırılması, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerinin genişletilmesi ve karşılıklı deneyim paylaşımının artırılması gibi konular gündeme geldi.
Hatay’ın sesi uluslararası düzlemde yükseldi
Ziyaretler sırasında kurulan temaslarla birlikte HBB’nin kurumsal kapasitesi uluslararası alanda daha görünür hale gelirken, Hatay’ın çok kültürlü yapısı ve sosyal dayanışma temelli hizmet anlayışı forum katılımcılarıyla paylaşıldı. Ayrıca yerel yönetimlerde uygulanabilir yeni hizmet modelleri geliştirmek adına bilgi ve deneyim alışverişinde bulunuldu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kentler arası diyalog ve ortaklıkların güçlenmesine katkı sağlayan bu tür uluslararası platformların, hem kurumsal gelişim hem de toplumsal fayda açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.