Umudumuz…     

      Yolun sonu göründü.       Tan yeri ağarmak üzere.       Ufukta rüzgârlı, kısmen bulutlu, kısmen güneşli bir döneme geçilebileceğinin işaretleri var.       Umudumuz rüzgârın bulutları dağıtması ve aydınlık günlerin ülkemizi yeniden aydınlatmaya ve ısıtmaya başlamasıdır.       Bu nedenle herkes bir arayış içerisinde.       İktidar kanadı, bir dönem daha gücü elinde bulundurmak istiyor. Bunun sonucu olarakta […]

      Yolun sonu göründü.

      Tan yeri ağarmak üzere.

      Ufukta rüzgârlı, kısmen bulutlu, kısmen güneşli bir döneme geçilebileceğinin işaretleri var.

      Umudumuz rüzgârın bulutları dağıtması ve aydınlık günlerin ülkemizi yeniden aydınlatmaya ve ısıtmaya başlamasıdır.

      Bu nedenle herkes bir arayış içerisinde.

      İktidar kanadı, bir dönem daha gücü elinde bulundurmak istiyor. Bunun sonucu olarakta her türlü yola başvurmaktan geri kalmıyor. Dün ak dediğine bugün kara, bugün kara dediğine yarın ak demek suretiyle ödün üstüne ödünler veriyor.

      Yine iktidar kanadı, başta altılı masa olmak üzere muhalefet kanadının bölünmesi ve oylarını azaltması için büyük bir çaba içerisinde.

      Buna karşılık başta altılı masayı oluşturan muhalefet partileri olmak üzere, iktidara karşı olan tüm muhalif partiler şuanda var olan sistemin değişmesi ve yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesini istiyorlar ve bu doğrultuda gerekeni yapmak üzere bazen tek başına, bazen de masa etrafında buluşmak suretiyle uğraş veriyorlar.

      Gelişmeler bir gerçeği ortaya koymuştur; O da bugünkü tek adam sisteminin bünyemize uymadığı ve yeniden eski parlamenter sisteme dönülmesidir.

      Elbette ki parlamenter sisteme dönüş istenirken, bu sisteminde bazı eksiklerinin olduğu tespiti yapılacak ve bunun sonucu olarakta eksikleri giderilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi sağlanabilecektir.

      Yanlışı yanlış ile düzeltmeye çalışmakla bir yere varılamaz. Aksine bu durum hataların çoğalmasına neden olur.

      Bu nedenle yanlıştan ders çıkartmak ve doğruyu bulmak için gerekenler yapılmalıdır.

      Kötü emsal emsal olamaz sözünü akıldan çıkartmamak suretiyle etraftaki gelişmelere bir göz atmak gerekir.

      Örneğin Kazakistan’daki referandum.

      Kazakistan’da yapılan referandum sonucu tek adam yönetimi istenmemiş, yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi yolunda oy kullanılmıştır.

      Kazakistan’da yer altı kaynakları zenginliği var.

      Ekonomik sıkıntı çekmek için hiçbir neden yok.

      Ama gelirler eşit şekilde paylaşılmadığı ve sadece belli bir kesime gitmesi yolunda hareket edildiği için Kazakistan’da da halk parlamenter sisteme dönülmesi yolunda oy kullanmıştır.

      İşte bu örnekten gereken ders çıkartılmalıdır diyoruz.

      Eğer örneklerden yeterli ders alınmaz ise, ülkemizin üzerindeki bulutlar dağılmayacak, aksine şiddetli esen rüzgâr nedeniylede dağılması bir yana aksine daha da çoğaldığı görülecektir.

      Bu nedenle dünyadaki gelişmeleri çok iyi incelemek ve değerlendirmek gerekir.

      Eğer gelişmeler iyi bir şekilde incelenir ve değerlendirilirse, bundan hem ülkemiz, hem de dünyamız kazançlı çıkar.

      Altılı masanın bu doğrultuda kendine düşeni yapması suretiyle ülkenin üzerindeki bulutların dağılmasına yardımcı olması kamuoyunun bir beklentisidir.

      Yine iktidar kanadının da gerçekleri görerek, yanlıştan ders alarak, doğru yöne adımlar atması suretiyle hem ülke hem de dünya için yararlı olacak bir tutum içine girmesi yine en büyük beklentidir.

      Önümüzdeki günler, bu beklentilerin gerçekleşip gerçekleşemeyeceğini bize gösterecektir.

      Bu nedenle yolun sonu göründü derken, ülkemizin yeniden güneşli ve aydınlık günlere kavuşabilmesi için herkesin birlik ve beraberlik içerisinde kendine düşen vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerekir diyoruz.

      Eğer bunlar yapılır,  birlik ve beraberlik içerisinde sandıktan çıkacak ve hiçbir tereddüde yer vermeyecek sonuca göre hareket edilirse, bundan herkes yarar görecek ve ülkenin üzerindeki karanlık bulutlar bir daha dönmemek üzere dağılacaktır…

nabiinal@hotmail.com

Exit mobile version