Hatimoğulları Bak’a sordu: Üniversite öğrencileri için konteynır kent kurulacak mı?

Üniversite yerleşme sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte, üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunları tekrar gündeme geldi. Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a üniversite gençliğinin en önemli sorunu olan “barınma ve beslenme” konusunda gelinen noktanın ne olduğunu sordu. 2023-24 eğitim yılında  KYK yurtlarının kapasitesi ile üniversiteye giren öğrenci sayısının ne olduğunu […]

Üniversite yerleşme sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte, üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunları tekrar gündeme geldi. Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a üniversite gençliğinin en önemli sorunu olan “barınma ve beslenme” konusunda gelinen noktanın ne olduğunu sordu.
2023-24 eğitim yılında  KYK yurtlarının kapasitesi ile üniversiteye giren öğrenci sayısının ne olduğunu soran Hatimoğulları KYK yurtlarına yerleştirmelerde ayrımcılık, torpil  iddialarını da gündeme getirerek “yurtlara yerleştirilmelerde uygulanan yöntemin açıklanmasını istedi.

Hatimoğulları son dönemde sayıları hızla artan cemaat-tarikat yurtlarının denetlenip denetlenmediğini de anımsatarak “denetleniyorsa, koşulları yerine getirmeyen ve kapatılan cemaat-tarikat yurdu” olup olmadığını, deprem bölgesindeki üniversitelerdeki öğrencilerin barınma sorununu çözmek üzere hazırlanmış planın ne olduğunun kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade etti.

Hatimoğulları kent gündeminde tartışılan konulardan birinin  de “Hatay’da üniversite öğrencilerine konteyner kent yapılması” olduğunu belirterek Bakanlığın böyle bir çalışmasının olup olmadığını sordu?

Exit mobile version