Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlü Ressamlar Antakya’da Bir Araya Geldi

Mira Koldaş Sanat Galerisi

Mira Koldaş Sanat Galerisi Resim Sergisi Büyüledi

Antakya doğumlu sanatçı Mira Koldaş öncülüğünde, “Mira Koldaş Sanat Galerisi” bünyesinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi (EXPO 21) destekleriyle düzenlenen “Hattena” Resim Sergisi’nin açılışı Antakya Müze Otel’de gerçekleşti. “Cennete açılan Kapı” anlamına gelen Hattena Resim Sergisi’nde; Devrim Erbil, Ergin İnan, Süleyman Tekcan, İhsan Ökten ve Hakan Esmer gibi ünlü sanatçılar ve eserleri yer aldı. Sergiye, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile eşi Prof. Dr. Nazan Savaş yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

-Büyük bir hayal gerçek oldu-

Medeniyetler şehri Hatay’da, ünlü sanatçıların yer aldığı bir sergi düzenleme hayali olduğunu ve bunu gerçekleştirdiğini söyleyen Mira Koldaş, “Kendi hocalarımla, doğup büyüdüğüm şehirde sergi düzenlemek ve proje yürütmek hep aklımdaydı. Gerçekleştiği için ve memleketime hizmet ettiğim için çok mutluyum. Arkeolojiyi, sanatı, felsefeyi, plastik sanatları, güzel sanatları ve kültürü bir arada toplamak istedik. Sergimizin düzenlendiği Antakya Müze Otel’i de bu bağlamda seçtik. Hatay halkının, değerli sanatçıları ve eserlerini gelip görmesini çok isteriz” dedi.

Sergide yer alan ve ünlü eserleri olan sanatçı Ergin İnan ise Hatay’a ilk defa geldiğini, kültür ve gastronomi şehri Hatay’ı gezmek için sabırsızlandığını ifade ederek, 5 Aralık tarihine kadar sergilenecek olan sergiye Hatay halkını davet etti.

-Hattena, Hatay isminden geliyor-

Önemli projenin danışmanlığını yapan Sosyal Girişimci Yasemin Mıstıkoğlu ise Hataylı bir ressamın hayalini gerçekleştirmesinde destek olduğu için mutluluğunu ve sanatın Hatay için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Sanat Tarihçisi, “Mira Koldaş Sanat Galerisi” Yöneticisi Berna Demirhan da “Hattena” hakkında bilgi vererek, serginin amacını aktardı. Demirhan, “Hattena, Hatay isminden gelmektedir. Bu isim, tanımın en eski köküdür. Hititler zamanında kullanılmıştır. Cennet demektir. Bu cennet şehirde, önemli sanatçılarla düzenlediğimiz sanatsal bir etkinliğin olmasını, heykel ve resim seçkisi yer almasını istedik. Bunun için çalıştık ve buradayız. Halkımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sergiye katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, sergiyi gezerek sanatın önemine vurgu yaptı. Sergide yer alan ressamlara plaket takdim eden Başkan Savaş, böyle değerli etkinliklerin Hatay’da devam etmesini umduğunu söyledi.

Antakya Müze Otel teras katta sergilenen Hattena Resim Sergisi’nin kapıları 25 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında sanatseverlere açık olacak. -Duygu Ertaş-