Unutulmaz Rolleriyle Tarık Ünlüoğlu 5. yılda Anılıyor

Kurtlar Vadisi’nde “Testere Necmi” ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da “Ünal Bey” karakterleriyle tanınan usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu’nun vefatının üzerinden 5 yıl geçti. Hayatı ve Kariyeri 16 Kasım 1957’de İzmir’de doğan Ünlüoğlu, Namık Kemal Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Devlet Konservatuvarı’nda tiyatro eğitimi aldı. 20 yılı aşkın süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptıktan sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu’na […]

Kurtlar Vadisi’nde “Testere Necmi” ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da “Ünal Bey” karakterleriyle tanınan usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu’nun vefatının üzerinden 5 yıl geçti.

Hayatı ve Kariyeri

16 Kasım 1957’de İzmir’de doğan Ünlüoğlu, Namık Kemal Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Devlet Konservatuvarı’nda tiyatro eğitimi aldı. 20 yılı aşkın süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptıktan sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu’na geçti. Ünlüoğlu, tiyatronun yanı sıra birçok sinema ve dizi projesinde rol aldı, seslendirme sanatçısı olarak da karakteristik sesiyle tanındı.

2008’de “Benim Annem Bir Melek” dizisinde Oya Başar ve Ali Sunal ile rol alan Ünlüoğlu, 2014 yapımı “Eyyvah Eyvah 3” filminde de Ata Demirer ile birlikte çalıştı.

İlk evliliğinden Zeynep adında bir kızı olan sanatçı, 2013 yılında Gülenay Kalkan ile evlendi. Akciğer kanseri tedavisi gören Ünlüoğlu, 1 Ekim 2019’da İstanbul’da hayatını kaybetti.

Exit mobile version