Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

URGE Projesi ile canlanan Hatay…

Mobilyasının rotasını Dubai’ye kırdı!

Mobilyasının rotasını Dubai’ye kırdı!

Hatay Mobilyacılarına ev sahipliği yapan Dubai Ticaret Ataşesi Ahmet Canlı, Türkiye’nin Abu Dhabi Büyükelçiliği olarak Türk İhracatçılara her sektörde güncel verilerle kolaylaştırıcılık hizmetleri vermeyi sürdüreceklerini ifade etti

Geçtiğimiz günlerde, Hatay Mobilya ve Aksesuarları URGE Projesi kapsamında Dubai’de pazarlama faaliyeti gerçekleştiren Hataylı Mobilyacılar, Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşen Decobuild Fuarı’na da katılarak, sektörle ilgili trendleri ve ürünleri inceleme yanı sıra potansiyel alıcılarla da bir araya gelme fırsatı da buldu.

Hataylı Mobilyacıların Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretleri ve görüşmeleri sırasında, onları yalnız bırakmayan isimlerden biri, Türkiye’nin Abu Dhabi Büyükelçiliği Dubai Ticaret Ataşesi Ahmet Canlı oldu.

-DESTEĞE HAZIRIZ-

Yurtdışı pazarlama faaliyetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dubai Ticaret Ateşesi Ahmet Canlı, Hatay Mobilya ve Aksesuarları URGE projesi paydaşlarının Arabistan yarımadasındaki ülkeler, Doğu

Afrika, Asya’nın batısı ve güneyi için önemli bir kavşak olan Dubai’de verimli görüşmeler yaptığını belirtti. Son dönemde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ekonomik işbirliğinin güçlendiğini ve dış ticaret ikliminin daha elverişli hale geldiğini kaydeden Ahmet Canlı, Türk mobilyacıların bu ülkedeki 1 milyar 650 milyon dolarlık pazardan daha fazla pay alabileceğini söyledi.

Ahmet Canlı, Türkiye’nin Abu Dhabi Büyükelçiliği olarak, Türk ihracatçılara her sektörde güncel verilerle kolaylaştırıcılık hizmetleri vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

-HEDEF BÜYÜK-

Mobilya sektöründe 100 fabrikanın kümelendiği, Türkiye’nin en büyük ihtisas sanayi sitesinin faaliyete geçmesiyle beraber mobilya üssü olma yolunda ilerleyen Hatay, bu sektörde 70 Milyon Dolar düzeyindeki ihracatını 500 Milyon Dolara yükseltme hedefi kapsamında, Dubai pazarına odaklandı.

Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin (AKAMİB), pazar çeşitlendirmesine yönelik uygulamaya koyduğu URGE projeleri arasında yer alan “Hatay Mobilya ve Aksesuarları Sektörlerinin Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılması ve İhracatının Desteklenmesi” Projesi kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) çıkarma yapan firmalar ve temsilcileri ise Türkiye mobilya sektörünün Birleşik Arap Emirlikleri’ne ilk 10 ayda gerçekleştirdiği 61 milyon dolarlık ihracattan daha fazla pay alma hedefinde.

-STRATEJİ-

Birleşik Arap Emirlikleri’nde, gerek şirket kuruluşlarında ve gerekse perakende satış amaçlı mağaza açmak için yüzde 51 yerel ortaklık aranıyor. Pazarda standart zorunluluğu olmadığı gibi, CE işareti de istenmiyor. TSE benzeri bir uygulama da bulunmuyor. Pazarda, Türkiye konusunda oluşmuş bir imaj da bulunmuyor. Ancak kurumsallaşmamış firmaların pazara girmekte başarılı olma şansı daha düşük görülüyor.

Mobilya firmaları, pazarda tüketiciye ulaşmak için magazin dergilerine yıllık reklam veriyor. Arap müşteriler, renkli kataloglara bakmayı tercih ediyor. Outdoor reklamlar ise pahalı olduğu için çok az kullanılıyor. Türk firmalar, perakende müşteriye ulaşmak için daha çok inşaat halindeki villaları ve fuarlarda tanışılan mimarları, tasarımcıları ziyaret ediyor. Pazarda satışlar genelde nakit olarak yapılıyor, ihracatta akreditif ise mutlaka gerekiyor.

Tamer Yazar