Uzmandan Türkiye genelinde yağışlı hava uyarısı

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde önümüzdeki günlerde yoğun yağışlı bir hava beklediklerini duyurdu. Yağışların özellikle doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olabileceğini belirten Çelik, sıcaklıkların da mevsim normallerinin altına düşeceğini ifade etti. Çelik’in yaptığı açıklamalara göre, yağışlar Ege bölgesinden başlayarak Doğu Anadolu bölgesine doğru yayılacak. Cuma ve Cumartesi günleri […]

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde önümüzdeki günlerde yoğun yağışlı bir hava beklediklerini duyurdu.

Yağışların özellikle doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olabileceğini belirten Çelik, sıcaklıkların da mevsim normallerinin altına düşeceğini ifade etti.

Çelik’in yaptığı açıklamalara göre, yağışlar Ege bölgesinden başlayarak Doğu Anadolu bölgesine doğru yayılacak. Cuma ve Cumartesi günleri boyunca yağışların aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Bu yağışlı sistemin etkisiyle sıcaklıkların hızla düşeceğini belirten uzman, ülke genelinde 5 ila 6 derecelik bir sıcaklık düşüşü öngördüklerini dile getirdi.

Özellikle büyük şehirlerde sıcaklık düşüşlerinin hissedilir olacağına dikkat çeken Çelik, Ankara, İstanbul ve İzmir’de sıcaklıkların 6 ila 7 derece arasında düşeceğini belirtti. İstanbul’da en yüksek sıcaklıkların 10 ila 11 dereceye kadar gerileyeceği tahmin edilirken, Ankara ve İzmir’de ise en yüksek sıcaklıkların sırasıyla 8-9 ve 16-17 derece aralığında seyredeceği bilgisi paylaşıldı. – İlyas Yiğit –

Exit mobile version