Vakıf kiraları enflasyonun çok üstünde

Vakıflar Genel Müdürlüğünün 2023 kira geliri 2 milyar 582 milyon lira oldu.  CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun son 4 yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kira gelirinin toplamda 6 milyar 129 milyon lira olduğunu açıkladı. Uzun, “Özellikle son yıllarda yaşadığımız krizden en çok etkilenenler; dar gelirliler ve ev ya da iş yerlerinde kiracı olarak iş yapmaya ve […]

Vakıflar Genel Müdürlüğünün 2023 kira geliri 2 milyar 582 milyon lira oldu.  CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun son 4 yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kira gelirinin toplamda 6 milyar 129 milyon lira olduğunu açıkladı.

Uzun, “Özellikle son yıllarda yaşadığımız krizden en çok etkilenenler; dar gelirliler ve ev ya da iş yerlerinde kiracı olarak iş yapmaya ve barınmaya çalışanlar. Bu doğrultuda iktidar her ne kadar kira artış oranlarını %25’e sabitledi ise de durumun Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kiracıları için aynı olmadığı ortada. Toplamda 29 Bin 710 kiracısı bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü 2022 yılında 1 milyar 507 milyon TL Kira Geliri elde etmişken bu rakam 2023 yılında 2 Milyar 582 Milyon TL oldu. Özellikle 2023 yılında hesapladığımız kira artışı bir önceki yıla göre %71,34. Bu oran iktidarın açıkladığı enflasyonun ve belirlediği kira artış oranlarının çok üzerinde. Özel mülklerin kira artış oranına sınır getiren iktidar, vakıflara bağlı kiracılarda belirlediği sınırın 3 katı artışa gitmiş. Bu kabul edilebilir değildir” dedi.

Exit mobile version