Vali Masatlı : Okullarımız güçlendirildi

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında Hatay’da eğitim kurumlarıyla ilgili önemli yenilikler ve güçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Depremlerin ardından kentte 100 yeni okul inşa edildi, 71 okul güçlendirildi ve 422 okul bakım onarımdan geçirildi. Depremler sırasında 1604 eğitim binasından 210’u tamamen yıkıldı. Vali Mustafa Masatlı, 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin yaptığı […]

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında Hatay’da eğitim kurumlarıyla ilgili önemli yenilikler ve güçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Depremlerin ardından kentte 100 yeni okul inşa edildi, 71 okul güçlendirildi ve 422 okul bakım onarımdan geçirildi. Depremler sırasında 1604 eğitim binasından 210’u tamamen yıkıldı.

Vali Mustafa Masatlı, 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin yaptığı açıklamada, Hatay’daki eğitim kurumlarının daha güçlü ve donanımlı olacağını belirtti. Masatlı, “Okullarımız güçlü zeminlere inşa edildi. Depremde hasar alan okullarda güçlendirme çalışmalarının yanı sıra 100 yeni okul 9 Eylül itibarıyla hizmete girecek,” dedi.

Yeni Okul İnşaatları ve Planlamalar

Hatay’da şu anda 121 okul binasının inşaatı hızla devam ediyor. Ayrıca, 34 yeni okul için planlama çalışmaları sürüyor. Depremden etkilenen bölgelerde yapılan bu yatırımlar, eğitim kalitesini artırmayı ve öğrenciler için güvenli öğrenme ortamları sağlamayı amaçlıyor.

Eğitimde Başarı ve Gelecek Planları

Vali Masatlı, Hatay’ın eğitimdeki başarısına da dikkat çekti. Son sınavlarda 352 LGS Türkiye birincisinden 10’unun Hataylı olduğunu ve üniversite sınavında ilk 1000 öğrenci arasında 25 Hataylı öğrencinin yer aldığını belirtti. Masatlı, “5 Şubat 2023’te kentte 14 bin 700 olan derslik sayısını en kısa zamanda 16 bin 700’e çıkaracağız,” şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, Hatay’da eğitim alanında yapılan bu kapsamlı yenilikler ve güçlendirme çalışmaları, kentteki eğitim altyapısının gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrencilere güvenli, kaliteli bir eğitim ortamı sunmak amacıyla sürdürülüyor. 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim döneminde, öğrenciler daha modern ve dayanıklı okul binalarında eğitim alacak. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version