Vali Masatlı: “Prefabrik çarşılarımız yaraları sarıyor’’

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat ve devamındaki depremler, Hatay’da birçok evin yanı sıra iş yerlerini de olumsuz etkiledi. Yıkılan veya ağır hasar gören iş yerlerinin sahipleri, kentin çeşitli noktalarında oluşturulan prefabrik çarşılar sayesinde ticaretlerini sürdürme fırsatı buluyor. Hatay Valiliği ve çeşitli kurumların iş birliğiyle 36 farklı noktada kurulan prefabrik çarşılar, esnafa yeni bir başlangıç imkânı sunuyor. […]

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat ve devamındaki depremler, Hatay’da birçok evin yanı sıra iş yerlerini de olumsuz etkiledi. Yıkılan veya ağır hasar gören iş yerlerinin sahipleri, kentin çeşitli noktalarında oluşturulan prefabrik çarşılar sayesinde ticaretlerini sürdürme fırsatı buluyor.

Hatay Valiliği ve çeşitli kurumların iş birliğiyle 36 farklı noktada kurulan prefabrik çarşılar, esnafa yeni bir başlangıç imkânı sunuyor. Şu ana kadar tamamlanan 6 bin 178 prefabrik iş yerinden 5 bin 274’ü, esnafın hizmetine açıldı. Geriye kalan 904 iş yerinin de kısa sürede faaliyete geçmesi planlanıyor.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremlerin kentteki ticareti olumsuz etkilediğini belirterek, “Bu çarşılarımızda aklınıza gelebilecek her meslek grubumuz yer almaktadır. Eczanelerden veterinerlere, kırtasiyelerden marketlere, giyimden mefruşatçıya ve gıda sektörcülerine kadar herkes, ihtiyaç sahiplerine hizmet vermek için bu çarşıları kullanıyor” dedi.

Vali Masatlı, kentte gastronomi ve turizm dokusuna uygun olarak inşa edilen “Gastronomi Çarşısı’nın yanı sıra “Turizm Sanat Köyü Çarşısı’nın da tamamlandığını açıkladı. 18 dükkânın bulunduğu Gastronomi Çarşısı’nda, markalaşmış restoranlar hizmet vermeye başlayacak.

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, çarşıların içinde konferans salonu, cep sineması, sanat eğitim salonu ve toplantı salonları gibi alanlar da bulunacak. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version