Vali Masatlı’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

"Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde, yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını, hep birlikte kutluyor olmamızın mutluluğu, gururu ve coşkusu içerisindeyiz"

Hatay Valisi Mustafa Masatlı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlaması için  gururlu ve çoşkulu olduğunu mesajında ileten Vali Masatlı, “Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun” dedi.

Vali Masatlı’nın Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle: “Bugün, peş peşe girdiğimiz savaşlardan muzaffer çıkmış, tarihi şan ve şerefle dolu Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde, yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını, hep birlikte kutluyor olmamızın mutluluğu, gururu ve coşkusu içerisindeyiz. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun.

Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923, şüphesiz binlerce yıllık şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir.
Ülkemiz o günlerden bugüne, her alanda büyük mesafeler katetmiştir. Özellikle son yıllarda sağlık, ulaştırma, eğitim, sanayi gibi birçok alanda yaşanan büyük gelişmeye paralel olarak savunma sanayi alanında da büyük atılımlar yapılmıştır.
Şu anda güçlü Ülkemiz yerli ve milli olarak kendi silahlarını, helikopterlerini, gemilerini, insansız hava araçlarını ve her türlü teknolojik askeri sistemleri üretmektedir. Türkiye Cumhuriyeti artık Dünya’nın 17. büyük ekonomisidir ve bölgesi ile dünyada söz sahibi olan ülkeler arasındadır.
Buna karşın Ülkemizin bu yükselişini hazmedemeyen, 100 yıl önce olduğu gibi bu kadim millete pranga vurmak isteyen dahili ve harici şer odakları daima var olmuş ve var olmaya da devam edecektir.
Geçmişte farklı kisveler altında bizleri parçalamak isteyenler, bugün farklı adlar altında karşımıza çıkmışlar, ancak bu hainler ve onların dış destekçileri karşılarında, dün olduğu gibi bugün de Güçlü Devletimizi ve Asil Milletimizi bulmuşlardır.
Kendilerini legal siyasi oluşumlar olarak lanse ederek bu Milleti kandırmaya çalışan ve teröristlerle, terör örgütleriyle kol kola yürüyenler; şunu çok iyi bilmelidir ki, bu Millet ne terör yardakçılarına, ne de onların gizli ittifak ortaklarına bu ülkeyi teslim etmeyecektir.
Tüm bunlara rağmen Şanlı ecdadımıza layık olmak ve bu oyunları bozmak için daha çok çalışacak, daha çok üretecek ve teknolojiler geliştirerek Ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacağız.

“Gençlerimize büyük sorumluluk düşüyor”m

Ülkemizin 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda gençlerimize de büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu uğurda, İstiklâlimize ve istikbâlimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bunu başarabilmek için devamlı kendisini yenileyen, geliştiren gençliğe her zamanki gibi ihtiyacımız bulunmaktadır.

Gençlik sayesinde asırlardır Al Bayrağımızın gölgesinde yaşadığımız bu topraklar, ilelebet payidar olacak ve bizim kalacaktır. Unutulmamalıdır ki Cumhuriyetimiz, hep gençtir ve sonsuza denk genç kalacaktır.

Türkiye Yüzyılı, Cumhuriyetimizin referans projelerini hayata geçirerek daha güçlü yarınlara tasada ve kıvançta, savaşta ve barışta her daim bu toprakları vatanı bellemiş milletimizin tüm unsurlarıyla, birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza yürümek olacaktır. Yüz yıl önceki ruh ve inanç neyse, bugün de aynı ruh ve inançla ilimize, insanımıza ve vatanımıza sahip çıkmak için çalışacağız. Asrın felaketine maruz kalan şehrimizin yaralarının sarılması için de Devletimiz ve Milletimiz, el ele vermiş ve gece gündüz çalışarak bir an önce şehrimizi, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir anlayış, bir ruh ve bir perspektifle ayağa kaldırmanın gayreti içerisindedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı seçildikten sonra TBMM’de ifade ettiği ” Daima milletin sevgi ve güvenine dayanarak hep birlikte ileri gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır.” mesajının bizlere yüklediği büyük sorumluluğun bilinciyle çalışarak, şehrimizi ve ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacağız.

Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılında, başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan Şehitlerimizi ve Gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Yüce Türk Milletinin ve Hataylı Hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, 100. Yıl coşkusu, heyecanı ve sevincini birlikte yaşamanın haklı gururunu yaşıyor, Cumhuriyetimizin nice 100 yıllara kavuşması duasıyla hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” – Meriç Demiray-

Exit mobile version