Vali Masatlı’dan kütüphaneler vurgusu: “Bir şehrin hafızasıdır”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 30 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hacı Abdullah Dinç ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, Kütüphaneler Haftası kapsamında il genelinde yürütülen faaliyetler ile kütüphanelerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Heyet tarafından yürütülen projeler hakkında Vali Masatlı’ya bilgi verilirken, karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

Vali Mustafa Masatlı, kütüphanelerin yalnızca kitapların muhafaza edildiği mekânlar olmadığını belirterek, bu alanların bir şehrin hafızasını canlı tutan, nesiller arasında köprü kuran, ilim ve irfanı besleyen önemli merkezler olduğunu ifade etti. Kütüphanelerin toplumsal gelişimin temel yapı taşlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Masatlı, 62. Kütüphaneler Haftası’nın ilimiz, ülkemiz ve tüm kitapseverler için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Exit mobile version