Valilik kararı manipüle edilmiş

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depreminde hasar gören binalara ikametgâh taşıma izni vermesiyle ilgili çıkan manipülatif haberler kesin bir dille yalanlandı. Yapılan tespitlerde, bazı basın yayın organlarının gerçeği yansıtmayan haberler servis ettiği belirlendi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, deprem bölgesinde oy kullanacak vatandaşların mağduriyetlerini önlemek amacıyla […]

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depreminde hasar gören binalara ikametgâh taşıma izni vermesiyle ilgili çıkan manipülatif haberler kesin bir dille yalanlandı. Yapılan tespitlerde, bazı basın yayın organlarının gerçeği yansıtmayan haberler servis ettiği belirlendi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, deprem bölgesinde oy kullanacak vatandaşların mağduriyetlerini önlemek amacıyla Hatay Valiliği tarafından alınan bir karar söz konusu. Valilik açıklamasında, 6 Şubat’taki deprem felaketi sonucu ağır hasarlı, yıkılmış ve orta hasarlı bina pozisyonunda olan vatandaşların durumuyla ilgili açıklamalar yapıldı. Bu kapsamda, Ulusal Adres Veri Tabanı’nda adres kayıtlarının deprem tarihinden önce söz konusu binada bulunması halinde, metruk binaya güncel taşınma tarihiyle adres beyanlarının alınacağı belirtildi.

 

İddialara konu olan haberlerde, Hatay Valiliği’nin açıklamasında yer alan önemli bir şart olan “Ulusal Adres Veri Tabanı’nda adres kayıtlarının deprem tarihinden önce söz konusu binada bulunması” vurgusu dikkate alınmamış ve manipülatif bir şekilde aktarılmıştır.

Vatandaşlarımızın asılsız iddialara itibar etmemesi ve resmi makamlardan gelen doğru bilgilere odaklanması önem arz etmektedir. Hatay Valiliği’nin net bir şekilde açıkladığı kriterler dikkate alınarak, depremzedelerin hak ettikleri desteği alabilmesi için doğru bilgiye dayalı bir tutum izlenmesi gerekmektedir. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version