Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Valilik ve Büyükşehir’e Başvurdu

ATSO, Antakya’da “Gıda Toptancılar

ATSO, Antakya’da “Gıda Toptancılar Sitesi” kurulmasını istedi

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), resmi bir başvuru yaparak, Hatay Valiliği ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden, kente “Gıda Toptancılar Sitesi” kazandırılmasını istedi. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, bu amaçla Valilik ile Büyükşehir Belediyesi’ne konunun önemini anlatan birer dilekçe verdi.

ATSO Başkanı Çinçin’in Valilik ile Büyükşehir Belediyesi’ne yazdığı yazılar şu ifadeleri içeriyor:

“İlimiz, coğrafi konumu ve sosyoekonomik yapısı itibariyle, ulusal ve uluslararası ölçekte stratejik bir konuma sahiptir. Ortadoğu ülkelerine çıkış kapısı durumundaki Hatay hem karayolu bağlantılı geçişlerde hem de İskenderun ve Dörtyol’daki limanları ile deniz yolu bağlantılı geçişlerde ulusal ve uluslararası bir öneme sahiptir. Bu konum, bölgeyi ve ili, birçok sektörde olduğu gibi toptancılık ve perakendecilik gıda sektöründe de avantajlı bir hale getirmiştir.

Ürünlerin, üreticiden tüketiciye ulaşması için yol aldığı dağıtım kanalı içinde en başta toptancılar ve perakendeciler yer alır. Gerek toptancılık ve gerekse perakendecilik tüketim mallarında ve endüstriyel malların dağıtılmasında hem üreticiler hem de tüketiciler açısından en önemli fonksiyonları üstlenirler.

Odamız 16. (Gıda) ve 24. (Market) Meslek Komitelerinin almış olduğu karara istinaden, şehir merkezinde dağınık halde yer alan gıda toptancıları ve imalathanelerini modern, sağlıklı, çağdaş ve uygun ekonomik koşullar altında, esnafımıza ve halkımıza kaliteli hizmet sunmak, dünya standartlarına uygun çalışma zemini hazırlamak maksadıyla bir Gıda Toptancıları Sitesi’ne ihtiyaç duyulmaktadır.

Yüksel bir iş gücü potansiyeli bulunan sektörümüzde, ilimiz istihdam ve ekonomisine büyük bir hareketlilik getirecek Gıda Toptancıları Sitesi’yle sektörel canlanmanın sağlanması yanı sıra kamyon-kamyonet gibi ağır tonajlı araçların şehir merkezinde oluşturduğu sorunlar da çözüme kavuşturulacak olup, ülkemize ve toptan gıda sektörüne uluslararası nitelik ve nicelik kazandıracaktır.

Bu kapsamda, ilimiz istihdam ve ekonomisine büyük bir hareketlilik getirecek olan Gıda Toptancıları Sitesi’nin kurulması, yer tahsisi yapılması, imar planında yer alması ve gerekli çalışmaların yapılması hususunu önemle arz ederim.” -Haber/Cemil Yıldız-