Vatandaşın enflasyonu başka TÜİK’in başka

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan  ekonominin düzelmesi için öncelikle TÜİK’in enflasyon oranını doğru açıklaması gerektiğini söyledi. Babacan  “Merkez Bankası ‘Enflasyonu indireceğim’ diyor, hangi enflasyonu? Vatandaşın başka bir enflasyonu var. Piyasanın enflasyonu başka TÜİK’in başka” dedi. Ankara Bahçelievler mahallesinde esnafı ziyaret eden Babacan fiyat artışlarından yakınan bir vatandaşa “Ülkenin millî gelirinin Euro kuru da aşağılarda […]

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan  ekonominin düzelmesi için öncelikle TÜİK’in enflasyon oranını doğru açıklaması gerektiğini söyledi. Babacan  “Merkez Bankası ‘Enflasyonu indireceğim’ diyor, hangi enflasyonu? Vatandaşın başka bir enflasyonu var. Piyasanın enflasyonu başka TÜİK’in başka” dedi.

Ankara Bahçelievler mahallesinde esnafı ziyaret eden Babacan fiyat artışlarından yakınan bir vatandaşa “Ülkenin millî gelirinin Euro kuru da aşağılarda kaldığı için sorun orası. Ekonomi yeterince büyümediği için, daraldığı için bu kez de milletin alım gücü sıkıntılı, devletin imkanları sınırlı. Ekonomi yavaşlayınca maalesef A’dan Z’ye her yerde sıkıntı büyüyor” yanıtını verdi.

Bir taksi durağında taksici esnafı ile çay içerek sohbet eden Babacan kendisine sorulan, “Suriyelilerin kalması-gitmesi durumu ne olacak?” sorusu üzerine açıklamada bulundu:

“Olayın başlarında Suriyelilerin can tehlikesi vardı. Onlar orada ölüm tehlikesi ile karşı karşıyayken bize de ‘Kal, orada öl’ demek yakışmaz, o insani bir şey değil. Sonrası kötü yönetildi. Artık vatandaşlık vermeye de başladılar ve neye göre verdikleri belli değil, kriterleri de yok. En son baktığımda 150 bin kadar verilmiş vatandaşlık vardı. Şimdi Suriyeliler diyorlar ki, ‘Biraz daha burada duralım, belki bize de vatandaşlık verirler.’ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kıymetlidir. Burada en büyük hata kuralsız vatandaşlık vermektir.”  (Sami Gökçe)

 

Exit mobile version