Vatandaşlar Endişeli, İktidar Anlamaktan Aciz

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, deprem bölgelerindeki rezerv alanı uygulamalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. TBMM’de partisinin verdiği “Rezerv Yapı Alanlarında Yaşanan Sorunlar” başlıklı Araştırma Önergesi üzerine konuşan Çalışkan, iktidarın depremzedelerin taleplerine kulak tıkadığını öne sürdü. Çalışkan, 15 milyon insanı etkileyen depremlerin ardından yaşananları “artçı depremler” ve “idari felaket” olarak nitelendirerek, rezerv alanı […]

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, deprem bölgelerindeki rezerv alanı uygulamalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. TBMM’de partisinin verdiği “Rezerv Yapı Alanlarında Yaşanan Sorunlar” başlıklı Araştırma Önergesi üzerine konuşan Çalışkan, iktidarın depremzedelerin taleplerine kulak tıkadığını öne sürdü.
Çalışkan, 15 milyon insanı etkileyen depremlerin ardından yaşananları “artçı depremler” ve “idari felaket” olarak nitelendirerek, rezerv alanı uygulamalarını da bu idari felaketlerden biri olarak gördüğünü belirtti. Vatandaşların evlerini onarma çabalarına rağmen rezerv alanı ilan edilmesiyle mağdur edildiğini vurgulayan Çalışkan, “Bu ülke bu kadar zengin değil, bu millî serveti boşa harcayacak kadar zengin değiliz.” dedi.
Bölge halkının endişelerini asimilasyon politikası olarak yorumlayan Çalışkan, iktidarın vatandaşların tepkilerini anlamakta yetersiz kaldığını savundu. Plansız rezerv alanı ilanlarının sürekli güncellendiğine dikkat çeken Çalışkan, “Her gün yeni yeni rezerv alanları ilan ediliyor. Yarın, şu anda oturduğum evim rezerv alanı ilan edilip edilmeyeceğini bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.
Son olarak, depremzedelerin sesine kulak verilmesi gerektiğini vurgulayan Çalışkan, iktidar mensubu milletvekillerine çağrı yaparak, sorunun çözümü için iş birliği çağrısında bulundu. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version