Ve Sosyete (Salı) pazarının yıldızı parlıyor

Hatay’ın Defne ilçesindeki Uğur Mumcu Bulvarı’nda kurulan Salı Pazarı, diğer adıyla Sosyete Pazarı, yaşanan deprem felaketine rağmen esnafıyla ayakta duruyor. Depremin yıkıcı etkisi altında kalan şehir merkezine yeniden hayat getiren pazar, haftada bir gün kuruluyor ve halkın sosyalleşmesi için önemli bir mekân haline geliyor. Giyim ürünlerinin yoğun olduğu pazarda, züccaciye, mefruşat ve ayakkabı gibi çeşitli […]

Hatay’ın Defne ilçesindeki Uğur Mumcu Bulvarı’nda kurulan Salı Pazarı, diğer adıyla Sosyete Pazarı, yaşanan deprem felaketine rağmen esnafıyla ayakta duruyor. Depremin yıkıcı etkisi altında kalan şehir merkezine yeniden hayat getiren pazar, haftada bir gün kuruluyor ve halkın sosyalleşmesi için önemli bir mekân haline geliyor. Giyim ürünlerinin yoğun olduğu pazarda, züccaciye, mefruşat ve ayakkabı gibi çeşitli ürünler de bulunabiliyor.

Pazarın esnafa nefes aldırdığını söyleyen bir diğer esnaf, Mehmet Dadük, depremde Armutlu Mahallesi’nde erkek kardeşini ve yeğenini kaybetmenin acısına rağmen işine sahip çıkarak hayata tutunmaya çalıştığını belirtti.

Dadük depremin ardından müşteri profillerinde değişiklikler gözlemlediğini, insanların artık daha az seçici olduğunu ifade ederek müşterilerin de pazarda olmaktan duyduğu memnuniyeti aktarıyor. Üç çocuğu ve eşiyle birlikte çadırda yaşam mücadelesi veren Dadük, burada insanlarla bir arada olmanın umudu ve kendi işini yeniden kurmanın çabası içinde olduklarını dile getirerek pazarın toz problemi ve altyapı sorunlarının çözülmesini istiyor.

Yıllardır ayakkabıcılık mesleğini sürdüren esnaf Hayrullah Alp, depremde Ekinci Mahallesi Rönesans rezidans yakınındaki evinin enkazından ailesiyle birlikte kurtulduğunu anlattı. Evini ve yakınlarını kaybetmenin üzüntüsünü içinde saklayan Hayrullah Alp, oğlu Ahmet Alp ve kızıyla birlikte pazarcılık yapıp hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Alp ailesi, deprem acısını sevdikleri işi yaparak hafiflettiklerini belirtirken konteynerde yaşamalarına rağmen, Salı Pazarı’nın onlar için bir umut kaynağı olduğunu ifade ettiler.

Defne’de bir klasik haline gelen Sosyete Pazarı, sadece bir alışveriş yeri olmanın ötesine geçerek insanların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Her Salı aynı yerde kurulan bu pazar, depremden etkilenen esnafa ve halka umut veriyor. Pazarı ziyaret ederek, bu dayanışmaya ve umuda katkıda bulunabilirsiniz. – Duygu Ertaş-

Exit mobile version