Vekil Kara; ‘31 Mart’tan Beri Hiçbir İlerleme Yok’

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay ziyaretindeki açıklamalarını hatırlatarak, 31 Mart’tan bu yana geçen 5.5 aylık sürede Hatay’da hiçbir değişiklik olmadığını vurguladı. TBMM Genel Kurulu’nda “6 Şubat Depremlerini yaşamış olan yurttaşlarımızın sorunlarının araştırılması” önergesi üzerine CHP grubu adına konuşan Kara, “Konteynerde yaşamak öyle kolay bir […]

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay ziyaretindeki açıklamalarını hatırlatarak, 31 Mart’tan bu yana geçen 5.5 aylık sürede Hatay’da hiçbir değişiklik olmadığını vurguladı.
TBMM Genel Kurulu’nda “6 Şubat Depremlerini yaşamış olan yurttaşlarımızın sorunlarının araştırılması” önergesi üzerine CHP grubu adına konuşan Kara, “Konteynerde yaşamak öyle kolay bir şey değil. Bizim için en önemli şey konutların yapımıdır. 10 bin 800’e yakın konutun kurası çekildi, ancak altyapı eksiklikleri nedeniyle bu konutlar kullanılabilir durumda değil” dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hatay’ın merkezi hükümetle ve yerel yönetimle uyumsuz olduğuna dair yaptığı açıklamaları anımsatarak, “116 gün geçti, Hatay’da ne değişti?” şeklinde sordu.
Vergi yasasında depreme dair bir kelime bulunmadığını belirten Kara, “Vergi yasasında depremle ilgili hiçbir ifade yok. Sosyal Sigortalar Kurumu işveren primine yönelik düzenlemeleri neden uygulamıyorsunuz? Mücbir sebep hali talep ediyoruz, teminatsız ve koşulsuz olmalı” dedi. Ayrıca, Van depreminde uygulanan düzenlemelere atıfta bulunarak, Hatay’daki işyerleri ve esnaflar için gerekli kolaylıkların sağlanmadığını savundu.
Kara, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı da eleştirerek, “Kamu otoritesi yeter artık, yapılan hizmetler yetersiz. Hala ikinci pistin 2025’te yapılacağı söyleniyor, bu tutum samimiyetsiz” dedi. Kara, İskenderun sahilindeki tahkimat çalışmalarını da eleştirerek, mevcut tahkimatın yeterli olmadığını vurguladı.
Hatay’daki durumun düzelmesi için samimiyet çağrısında bulunan Kara, “Hatay’daki eser ve hizmet siyaseti yeniden gözden geçirilmeli” ifadelerini kullandı. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version