Vekil Kara; muhtarlarla kahvaltı etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve gelen mahalle muhtarlarıyla dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltı programı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ethem Ayseki’nin de katılımıyla Millet Parkı’ndaki sosyal tesislerde gerçekleştirildi. Haftanın üç gününü Ankara’daki meclis çalışmalarına ayırdığını, geri kalan dört günü ise Hatay’da 15 ilçedeki halkın sorunlarına çözüm […]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve gelen mahalle muhtarlarıyla dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltı programı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ethem Ayseki’nin de katılımıyla Millet Parkı’ndaki sosyal tesislerde gerçekleştirildi.

Haftanın üç gününü Ankara’daki meclis çalışmalarına ayırdığını, geri kalan dört günü ise Hatay’da 15 ilçedeki halkın sorunlarına çözüm bulmak için çalıştığını belirten Milletvekili Kara, “31 Mart yerel seçimlerinde seçilmiş olan tüm muhtarlarımıza ‘hayırlı olsun’ diyorum. Muhtarlık makamı, son yıllarda siyaset için çok kıymetli hale geldi. Her mahallenin mülki amiri olarak, birinci derecede hizmet alım noktasında önemli bir görev üstleniyorsunuz” dedi.

Muhtarların kent uzlaşı kültürü içerisinde hizmet götürme noktasında en önemli unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Kara, “Yaptığınız tüm hizmetlerden dolayı öncelikle çok teşekkür ediyorum. Muhtarlık, kamuya açık vatandaşın hizmetini yapıyor. Muhtarlıkların elektrik harcamalarının ticarethane gibi faturalandırılması kabul edilemez. Bu konuyu hem kapalı toplantılarda hem de resmi olarak ilgili kuruma ilettik. Elektrik faturalarının ticarethane statüsünden çıkarılması sağlandı” diye konuştu.

Deprem bölgesinde rezerv alanlar ve hak sahipliği konularını ilgilendiren iki yasa ve yönetmeliklerle sürecin yürütüldüğüne değinen Kara, “Rezerv alan ve yerinde dönüşümle alakalı süreç, iki kanun ve çıkarılan yönetmeliklerle sürdürülüyor. Birincisi 7269 sayılı yasa, yerinde dönüşüm, eskiden 500-500’dü, şimdi 750 hibe ve 750 krediyle yerinde dönüşüm yapabiliyorsunuz. Devlet, idare proje desteği olarak bir miktar tutar gönderiyor ama müteahhitle anlaşıyorsunuz. Apartmandaki sakinler bir araya gelip sözleşme yapıp notere gittiğinde dahi her bir değerli kağıt için ücret ödüyor. Kanunda ‘Vergi, resim ve harçlardan muaftır’ denmesine rağmen 6 katlı bir apartmanda oturan 12 dairelik bir bina için noterde yapılan sözleşmelerde ciddi masraflar ortaya çıkıyor. Bu konuyu mecliste dile getirdim. 76 bin lira veren apartman sakinleri biliyorum, çünkü önergeme konu ettim” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version