Vekil Kara: “Para için insanların sağlığını tehlikeye atmayın”

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun limanındaki Limak Port’ta gerçekleştirilen canlı hayvan ithalatlarının, özellikle Anguslardan kaynaklanan pis koku, gürültü ve hava kirliliği nedeniyle sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti. Kara, yaptığı basın açıklamasında, “2017’den bu yana hayvan ithalatıyla ilgili en büyük sıkıntıyı İskenderun halkı olarak bizler yaşıyoruz. Limak Port’tan yapılan canlı hayvan ithalatları, yaydığı kötü koku, […]

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun limanındaki Limak Port’ta gerçekleştirilen canlı hayvan ithalatlarının, özellikle Anguslardan kaynaklanan pis koku, gürültü ve hava kirliliği nedeniyle sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti.
Kara, yaptığı basın açıklamasında, “2017’den bu yana hayvan ithalatıyla ilgili en büyük sıkıntıyı İskenderun halkı olarak bizler yaşıyoruz. Limak Port’tan yapılan canlı hayvan ithalatları, yaydığı kötü koku, gürültü ve hava kirliliği ile sağlık sorunları doğurdu. Onlarca basın açıklaması yapmamıza rağmen hala bir sonuç alamadık,” dedi.
Kara, Sağlık Bakanlığına ve ilgili kurumlara çağrıda bulunarak, “İskenderun’da ciddi bir sağlık sorunu yaşanıyor. Çocuklar, kadınlar ve tüm yurttaşlarımız, vücutlarında yaralar, şişlikler ve kızarıklıklarla hastanelere akın ediyor. Bu durumun acil bir şekilde ele alınmasını istiyoruz. Bir şirket para kazanacak diye İskenderun halkının sağlığı ile oynamayın,” ifadelerini kullandı.
Kara, sağlık sorunlarının çözülmesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğinin altını çizdi.

 

Exit mobile version