Vekil Kara Sağlık Çalışanlarını Yalnız Bırakmadı

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ilimizde zor şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarına sahip çıkıyor. Her fırsatta ve platformda sağlık çalışanlarının deprem sonrası sıkıntılarını dile getiren vekil Kara son olarak sosyal medya hesabından da sağlık sektörünün sorunlarını aktardı. Milletvekili Nermin Yıldırım Kara şu açıklamayı yaptı : “ Deprem bölgesindeki sağlık çalışanlarının sorunlarını görmezden gelmeyin, […]

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ilimizde zor şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarına sahip çıkıyor. Her fırsatta ve platformda sağlık çalışanlarının deprem sonrası sıkıntılarını dile getiren vekil Kara son olarak sosyal medya hesabından da sağlık sektörünün sorunlarını aktardı.

Milletvekili Nermin Yıldırım Kara şu açıklamayı yaptı : “ Deprem bölgesindeki sağlık çalışanlarının sorunlarını görmezden gelmeyin, çözüm getirin! Bölgeden bize gelen bilgiler ışığında; maalesef Sağlık Bakanlığı Hatay’daki hekim ve sağlık çalışanlarını özel bir statüde görmemektedir. Bugüne kadar gösterilen desteklerden vazgeçilme yönünde bir eğilim söz konusudur. Deprem bölgesindeki yaraların sarılması için en önemli paydaşlardan birisi olan sağlık çalışanlarımıza karşı her şey normale dönmüş gibi davranılmaktadır. Daha önce sağlanmış olan esnek mesai haklarını elinden alınmak istenmektedir. Bunun yanında, barınacak yer konusunda tüm Hatay halkı gibi sağlık çalışanları da endişe verici sıkıntılarla karşı karşıyadır. Hekimlere sağlanan konteynerlerde su, tuvalet ve banyo bağlantılarının olmamasının yanı sıra hava şartları dolayısıyla da yaşam alanlarında mağduriyetleri artmaktadır. İktidarın kanuni düzenlemede yetersiz kaldığı ve üzerine dikkatli şekilde eğilemediği artan kira fiyatları dolayısıyla da bölgede hizmet vermeye çalışan sağlık çalışanı ve hekimlerin konteynırlara karşı başka bir alternatifi bulunmamaktadır.”

Exit mobile version