Vergisiz cihazlar için başvuru nasıl yapılır? Şartlar ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim vaadiyle sunulan vergisiz telefon ve bilgisayar desteği ile 10 GB internet yardımı için başvurular başladı. İşte başvuru şartları ve detayları: Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Desteği Resmen Yürürlükte! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı vergisiz telefon ve bilgisayar desteği Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğrencilere sağlanacak bu destek kapsamında, 9.500 TL’yi aşmayacak […]

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim vaadiyle sunulan vergisiz telefon ve bilgisayar desteği ile 10 GB internet yardımı için başvurular başladı. İşte başvuru şartları ve detayları:
Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Desteği Resmen Yürürlükte!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı vergisiz telefon ve bilgisayar desteği Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğrencilere sağlanacak bu destek kapsamında, 9.500 TL’yi aşmayacak ve ikinci el olmayacak teknolojik cihazlar ile birlikte 10 GB internet hediye edilecek.
Başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı Sistemi Üzerinden Alınacak!
Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden alınacak. Başvuruda kimlik doğrulaması gereklidir ve öğrencilerin kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi, teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası gibi bilgileri sisteme girmesi zorunludur.
İnternet Desteği İçin Ayrıca Başvuru Şartları Belirlendi!
İnternet desteği almak isteyen öğrenciler de başvurularını bakanlık bilişim sisteminden yapacak. Bu kapsamda, açık öğretim programları hariç yükseköğretim programlarına kayıt, 26 yaşından gün almama ve destekten yararlanılacak telefon hattının öğrenciye ait olması şartları aranacak.
Destek Tutarları ve Limitleri Belli Oldu!
Mobil telefon cihazı için destek tutarı nihai satış bedelinin yüzde 44,44’ü, bilgisayar cihazı için destek tutarı ise nihai satış bedelinin yüzde 16,66’sı olarak belirlendi. Farklı tip cihazlar için destek tutarı 5.500 Türk Lirasını aşamayacak.
Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçları!
Başvuruların değerlendirilmesi sonrasında şartları sağlamayan başvurular reddedilecek ve bilgilendirme sistem üzerinden öğrencilere ulaşılacak. Başvurunun kabulü halinde, destek tutarı öğrencinin belirttiği IBAN numarasına aktarılacak. – AA-

Exit mobile version