Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veteriner hekim ve adaylarına sunumu…

Antakyalı Nöroloji Prof. İSMET

Antakyalı Nöroloji Prof. İSMET MELEK yaptı

Beyin-Bağırsak İlişkisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne (MKÜ) bağlı Veteriner Fakültesi’ndeki Öğretim Üyeleri ile veteriner hekim adayı öğrencilere yönelik, hafta içinde “Beyin ve Bağırsaklar” temalı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumu, Antakyalı Nöroloji Profesör İsmet Melek yaptı.

Veteriner Hekimliği Fakültesi’nde, multidisipliner özellikteki bilim alanı olan “beyin-bağırsak ilişkisi ve mikrobiyota” konusuna dikkat çekilmesi, farkındalık oluşturulması ve toplumsal katkı için düzenlenen “Bağırsak- Beyin Ekseni, İkinci Beynimiz Bağırsaklarımız” temalı konferans, 18 Mayıs Çarşamba günü saat 10:00’da Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını, Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaman’nın yaptığı konferans, MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Murat Melek tarafından sunuldu.

Yüksek oranda katılımın olduğu konferans, akademik ve idari personel, öğrenciler ve misafirler tarafından ilgi ile takip edildi. Konferans, soru-cevap bölümünü takiben, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaca’nın Prof. Dr. İsmet Murat Melek’e sunumları ve katkıları için “Teşekkür Plaketi” takdimiyle sonlandırıldı.

-Duygu Ertaş-