Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Virüs Gezmez, Gezen Sensin”

HDHO, KOVİD Riskine karşı

HDHO, KOVİD Riskine karşı “Sağlığın için Evde kal” mesajı verdi ve uyardı:

Hatay Dişhekimleri Odası, koronavirüs salgını riskine karşı vatandaşları evlerinde durmaya çağırırken, “Virüs Gezmez, Gezen Sensin” uyarısı yaptı. Hatay Dişhekimleri Odası Yönetimi adına Başkan Nebil Seyfettin imzalı mesaj şöyle:
“Dünyayı ve ülkemizi tehdit altına alan koronavirüs salgını tehlikesine karşı alınacak önlemler konusunda, başta Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Meslek Birlikleri, düzenli olarak önemli bilgileri paylaşıyor. Bizler de Hatay Dişhekimleri Odası olarak, bu konuda halkımızı ve meslektaşlarımızı korona pandemisi hakkında bilgilendirmek, halk sağlığını korumak amaçlı bilgi paylaşımına kesintisiz olarak devam ediyor ve etmeye de devam edeceğiz.
İlimizde, serbest çalışan ve kamuda görev yapan dişhekimleri ve sağlık çalışanları da toplum sağlığını korumak ve vatandaşlara daha sağlıklı hizmet verebilmek için büyük bir özveriyle çalışmalarına devam etmektedir. Koronavirüsten korunabilmemiz için bol su içmeli, ağız kuruluğunu önlemeliyiz. Kısa aralıklarla bir kaç yudum su içerek, virüsün mideye inmesini ve mide asidi ile ölmesini sağlamalıyız. Eğer düzenli olarak yeteri kadar su içmezsek, virüs nefes borumuza ve oradan da akciğerimize inebilir. Bu çok tehlikelidir.
Dişhekimleri Odası olarak, vatandaşlarımıza, bu durumun ciddi olduğu ve sokağa çıkmama tavsiyelerinin tatil amaçlı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, ayrıca şiddetli diş ağrısı, yüzde, boyunda ve diş etlerinde şişlik, ağızda durmayan kanama, enfeksiyon riski ve travma gibi acil durumlar dışında evden çıkmamalarını, Diş Hekimliği Fakülteleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) ve özel muayenehanelere gitmemelerini bir kez daha biz hekimler olarak önemle vurguluyoruz. Bugüne kadar tüm önlemleri alan, acil hastalar dışında kliniğine hasta almayan veya gelir kaybına uğrayacağını bildiği halde tamamen kapatan tüm meslektaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.
Toplum Sağlığı için en üst düzeyde önlem alan ADSM’de ‘Acil Hastalar’ dışında bakılmaması, reşit olan ve özel bakım gerektirmeyen hastaların yakınlarının bekleme alanına alınmamaları, girişte hastaların ateşlerinin ölçülmesi ve acil panaromik röntgenlerin çekilmesi gibi alınan önlemleri yerinde buluyor ve hekimler olarak destekliyoruz.
Hatay’da bu uygulamayı çok acil başlatan ve uygulamaya koyan serbest çalışan dişhekimlerimize ve özellikle ilk günden beri büyük bir duyarlılıkla uygulamaya başlayan, başta Hatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Sayın Diş Hekimi Batuhan Selahattin Burat olmak üzere, yardımcılarına, ADSM’de çalışan dişhekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz.
Özetle, biz sağlık çalışanlarının almış olduğu bu ciddi önlemlere karşı, siz değerli vatandaşlarımızın da yetkililerin uyarılarına uymanızı önemle rica ediyor, iletişimi, dayanışmayı hiç aksatmadan sürdürerek hep birlikte bu kötü günlerin üstesinden geleceğimize inaniyor, sağlıklı ve huzur dolu günler diliyoruz.” -Cemil Yıldız-