Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Volkan Bozkır Hatay’da

BM 75.Genel Kurul Başkanı

BM 75.Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Cumartesi günü Hatay’a geldi, Altınözü-Reyhanlı’daki Suriyeli barınma merkezleri yanı sıra Türk Birliklerini ziyaret etti, temaslarda bulundu.

Birleşmiş Milletler 75.Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, hafta sonunda ilimiz Hatay’daydı. Bozkır, ilk olarak, Reyhanlı ilçesindeki Birleşmiş Milletler insani yardım aktarma sahasını ziyaret etti, burada yapılan çalışmaları inceledi, görevlilerle görüşüp bilgi aldı. Ardından, Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’ne giden Bozkır, Kaymakam Bülent Uygur’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Buradaki meslek edindirme kurslarında inceleme yapan Bozkır, Türk Kızılay Çocuk Dostu Alanı’nda Suriyeli yetimlerle bir süre sohbet edip, onlara çeşitli hediyeler verdi.
Volkan Bozkır’a ziyaretlerinde, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz de eşlik etti. Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Hatay’da, BM’nin lojistik aktarma sahasında da incelemelerde bulundu.
-VALİLİK’TE-
Volkan Bozkır; Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve Vali Yardımcıları tarafından karşılandı. Bozkır, Valilik makamında Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Bozkır, Türkiye ile BM arasında yürütülen işbirliği, Hatay ve civarında yaşayan geçici koruma altındaki Suriyelilerin durumu hakkında bilgi aldı. Sonrasında, Reyhanlı’daki Bükülmez Sınır Karakolu’nu da ziyaret eden Bozkır, sınırın karşısında bulunan Atme çadır kentini gözlemledi.
-CİLVEGÖZÜ!-
Bozkır, Suriye’ye BM yardımlarıyla ilgili de değerlendirmede bulunarak, şunları kaydetti:
“Maalesef, 4 kapı içinden sadece bir tanesi açık ve BM insani yardımları, tek bir kapıdan Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabiliyor. Güvenlik Konseyi’nin, ilk fırsatta bu sayıyı tekrar arttırması temenni ediyorum. Uluslararası toplum tarafından bu yönde yapılan çağrı ve çabaları destekliyorum. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu olarak bunun takipçisiyiz ve buradaki gözlemlerimi, New York’a dönüşümde, BM üyesi bütün ülkelerle paylaşacağım.
Güvenlik Konseyi’nin bu kararını değiştirmesi ve diğer 3 kapının da açılması yolunda yeni bir karar alınması için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. Gerçekten böyle bir facia karşısında hiçbir ülkenin bunu önleme lüksü yoktur diye düşünüyorum.”
Bozkır, daha sonra Cilvegözü Sınır Kapısı’na gitti. Burada, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun ve Türk Kızılay yetkilerince karşılanan Bozkır, onlarla bir süre basına kapalı olarak görüştü.
-ATME KAMPI-
Bozkır, Hatay ziyareti ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise, “Türkiye-Suriye sınırındaki Atme, dünyadaki en büyük çadır kentlerden. Atme, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan, kuzeybatı Suriye’ye gönderilen BM insani yardımlarına en çok ihtiyaç duyulan kamplardan da biri. Bükülmez Sınır Karakolu’nu ziyaret ederek, Atme Çadır Kenti’ni kuşbakışı gördüm” paylaşımı yaptı.  -Cemil Yıldız-