Volkan Demirel’e göre;

Türk Futbolunun Kurtuluş Reçetesi: Altyapı, Altyapı… Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, “Hatayspor’da altyapıya ve gençlere önem vermeye başladık. Önce BERTUĞ oynadı, şimdi de sırada 17 yaşındaki ENGİN var, daha sonra ötekiler” açıklaması yaptı. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Türk Futbolunun gelişmesi önündeki engellerin “yabancı sınırlaması” ya da “yabancı hakem” getirilmesi değil, tamamen altyapıdan futbolcu yetişmemesi […]

Türk Futbolunun Kurtuluş Reçetesi:

Altyapı, Altyapı…

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, “Hatayspor’da altyapıya ve gençlere önem vermeye başladık. Önce BERTUĞ oynadı, şimdi de sırada 17 yaşındaki ENGİN var, daha sonra ötekiler” açıklaması yaptı.

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Türk Futbolunun gelişmesi önündeki engellerin “yabancı sınırlaması” ya da “yabancı hakem” getirilmesi değil, tamamen altyapıdan futbolcu yetişmemesi olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonunda tamamlanan Antalya kampı sırasında Playspor kanalına özel bir demeç veren Volkan Demirel, “Altyapı tespiti, yabancı kuralı yorumu, takım mühendisliği…” mesajları verdi.

Playspor muhabirinin “Sizce Türk Futbolu önündeki engeller nelerdir?” şeklindeki soruya cevaben Volkan Demirel’in açıklamaları özetle şöyle:

“Türk futbolu önündeki engeller, ‘yabancı sınırlaması’ ya da ‘yabancı hakem’ getirilmesi gibi konular değil, tamamen altyapı ile ilgili. Milyon Euro’ların konuşulduğu ligimizde, altyapıya önem vermek zorundayız. Gençlere yatırım yapmalıyız. Ben Hatayspor’a geldiğimde, 20 yaşındaki Bertuğ’u oynattım. Şimdi de Engin diye bir futbolcumuz var. Sıra onda. Arkasından ötekiler gelecek.

Türk futbolunun gelişmesi için derine inmeliyiz. Milyon Dolarlar ödemek istemiyorsanız, altyapıya önem vereceksiniz, yetiştireceksiniz. Bunun için de yatırım yapmalısınız.”

-Cemil Yıldız-

Exit mobile version