WhatsApp’tan yeni hamle

WhatsApp, sesli mesajları metne dönüştüren yeni özelliğini duyurdu. Bu güncellemeyle birlikte, kullanıcılar sesli mesajları yazıya çevirebilecekler. WhatsApp beta programına katılan birçok kullanıcı şu anda bu özelliği test ediyor. Bu yeni özellik, sesli mesajların kullanıcılar için daha erişilebilir olmasını sağlamayı amaçlıyor. Kullanıcılar, gelen veya giden sesli mesajlar için bu özelliği aktif hale getirebiliyorlar. Veri gizliliği de […]

WhatsApp, sesli mesajları metne dönüştüren yeni özelliğini duyurdu. Bu güncellemeyle birlikte, kullanıcılar sesli mesajları yazıya çevirebilecekler. WhatsApp beta programına katılan birçok kullanıcı şu anda bu özelliği test ediyor.

Bu yeni özellik, sesli mesajların kullanıcılar için daha erişilebilir olmasını sağlamayı amaçlıyor. Kullanıcılar, gelen veya giden sesli mesajlar için bu özelliği aktif hale getirebiliyorlar. Veri gizliliği de gözetilerek, sesli mesajların transkriptleri sadece cihaz üzerinde oluşturuluyor, bu sayede başka hiç kimse sesli mesajları dinleyemez veya transkriptlerini okuyamaz.

Şu anda desteklenen diller arasında İngilizce, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe bulunuyor. Gelecekte Türkçe’nin de eklenmesi bekleniyor.

Bu özellik özellikle işitme engelliler için önemli bir gelişme sunarken, gürültülü ortamlarda sesli mesajların daha rahat anlaşılmasını da sağlıyor. Kullanıcılar, metne dönüştürülmüş sesli mesajları dinlemek yerine direkt olarak okuyabilecekler.

WhatsApp’ın yeni özelliği şu anda bazı beta test kullanıcıları için mevcut ve yakın gelecekte daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulması planlanıyor. (Volkan İcil)

Exit mobile version