Ya Açılsın Ya Kapansın

Hatay Havalimanı pistinde 6 Şubat depreminin yol açtığı ağır hasar sonrası bölge halkının yaşadığı “uçuş iptalleri, yolcuların başka ile yönlendirilmesi” şeklindeki sorunlar artarak sürerken, ATSO başkanı Hikmet Çinçin,”Bu sorunu çözün, ya tamamen kapatın yada tamamen açın” dedi. Hikmet Çinçin sosyal medya hesabından şunları paylaştı: “Hatay #Havalimanı 6 Şubat Depremi’nden bu yana hizmet veremez durumdadır. Büyük […]

Hatay Havalimanı pistinde 6 Şubat depreminin yol açtığı ağır hasar sonrası bölge halkının yaşadığı “uçuş iptalleri, yolcuların başka ile yönlendirilmesi” şeklindeki sorunlar artarak sürerken, ATSO başkanı Hikmet Çinçin,”Bu sorunu çözün, ya tamamen kapatın yada tamamen açın” dedi.

Hikmet Çinçin sosyal medya hesabından şunları paylaştı: “Hatay #Havalimanı 6 Şubat Depremi’nden bu yana hizmet veremez durumdadır. Büyük bir ısrarla biletleri satışa açılan uçuşlar iptal edilirken #deprem mağduru halkımız bir de ulaşım konusunda mağdur edilmektedir. Hatay Havalimanı ya tamamen kapatılarak önümüze bakmamız sağlanmalı ya da tamiratı gerçekten yapılarak hizmete açılmalıdır.”

DEPREMDE PİST HASAR GÖRDÜ

6 Şubat depremlerinde Hatay Havalimanı pistinin büyük bir bölümü hasar görmüş ve uçuşlar bir süre iptal edilmişti. Hatta Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) aldığı bir kararla Hatay Havalimanı’na inecek uçakların yolcusuz uçuş süresini birkaç kez uzatmıştı.
Pist arızası sorunu köklü çözümlenmeyince de Depremlerde pisti ağır hasar alan Hatay Havalimanı’nda uçuş sıkıntısı yaşanmasının önüne geçilemedi. Haftalardır Hatay Havalimanı’ndan uçuş yapmak isteyenlere ısrarla bilet satılıyor ancak uçuş günü yada birkaç saat öncesinde uçuşun iptal edilmesi yada bir başka ile yönlendirme yapılması yolcuları mağdur etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde; Yapılan incelemeler sonrasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), daha önce 17 Mayıs’tan itibaren yolculu inişlere açılması planlanan Hatay Havalimanı pistini yeniden notamlayarak bu süreyi Haziran ayına kadar uzatmıştı.

DHMİ tarafından daha sonra yayımlanan notam ile Hatay Havalimanı’na giden uçaklar 16 Haziran 2023’e kadar boş gitmeye veya insani yardım kuruluşu gibi yetkili kurumların personelleri ile gitmeye devam etti.

Temmuz ayıyla birlikte ise, Hatay havalimanından uçuş iptalleri yada başka il’e yönlendirme uygulaması ciddi anlamda mağduriyetlere neden oluyor. – Yusuf Cemil Karaçay

Exit mobile version