Yağışlar Samandağ turizmini vurdu

Hatay’în tarih ve doğa zenginliğiyle öne çıkan ilçesi Samandağ, son günlerde yaşanan şiddetli yağışlarla sarsıldı. Gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi mekanları olumsuz yönde etkiledi. İlçenin birçok noktasında da yağışla gelen sular, yollara zarar verdi. Binlerce yıllık tarihi geçmişiyle adından söz ettiren Samandağ, Titus Tüneli, […]

Hatay’în tarih ve doğa zenginliğiyle öne çıkan ilçesi Samandağ, son günlerde yaşanan şiddetli yağışlarla sarsıldı. Gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi mekanları olumsuz yönde etkiledi. İlçenin birçok noktasında da yağışla gelen sular, yollara zarar verdi.
Binlerce yıllık tarihi geçmişiyle adından söz ettiren Samandağ, Titus Tüneli, Beşikli Mağara ve Seleucia Pieria Antik Kenti gibi önemli noktalarıyla tarih tutkunlarının uğrak noktası olmaya devam ediyor. Ancak son yaşanan doğal afet tehdidi, bu değerli miraslara kadar uzandı.
İlçede etkili olan kuvvetli yağış, özellikle dağlık bölgelerden sürüklenen ağaç gövdeleri ve dallarıyla tarihi mekanlara taşıdı. Titus Tüneli’nin girişine taşınan ağaç dalları, bölge yetkililerini harekete geçirdi. Yetkililer, yaşanan doğal afet sonrasında tarihi mekanların zarar görmemesi için özel bir ekip oluşturarak temizlik çalışmalarına başladı. Samandağ’da turistik faaliyetlerin aksamaması için ekiplerin gece gündüz çalıştığı belirtilirken, bölgeye gelecek ziyaretçilere herhangi bir olumsuzluk yaşatılmaması için tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, yaşanan aşırı yağışlardan etkilenen vatandaşların yanında olduklarını belirterek, “Yeşilköy, Hıdırbey, Yoğunoluk, Çevlik mahalleleri ve Çevlik-Arsuz karayolunda dün geceden beri devam eden aşırı yağışlardan etkilenen vatandaşların yanında olarak, yerinde incelemelerde bulunduklarını” söyledi.
Başkan Karaçay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Yüksek ile iletişim halinde olduklarını belirterek, “Destekleri için teşekkür ederim. Belediye ekiplerimiz, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve HATSU ekipleri ile beraber sorunlara müdahale ediyoruz. Gece boyu devam eden yağışlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version