Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yanan alanları yıl içinde ağaçlandırıyoruz …

Altındaş, yanan orman alanların

Altındaş, yanan orman alanların hiçbir zaman başka maksatla kullanılmadığını vurguladı …

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, dün Serinyol Orman Fidanlığında düzenlediği toplantıda, yanan alanların ağaçlandırılması ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Yanan alanların hiç bir zaman başka maksatla kullanılmadığını söyleyen Altındaş, Türkiye genelinde yanan ormanlık alanları, yıl içinde hemen ağaçlandırdıklarını dile getirdi, 1 metrekarelik alanı dahi boş bırakmadıklarını ifade etti.
Antakya’da Serinyol-Tahtaköprü mevkiinde geçtiğimiz Mayıs ayında yanan 25 hektarlık alanda, 26 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Altındaş, yine yakın zamanda yanan 20 hektarlık alanda çalışmalara başladıklarını, burayı da tamamen ağaçlandıracaklarını sözlerine ekledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, SGK il Müdürü Hamit Bal, Antakya Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İnal’ın da yer aldığı toplantıda, aralarında ilimizin de yer aldığı Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü geneline bu yıl içinde 170 orman yangını çıktığını 220 hektarın zarar gördüğünü söyleyen Altındaş, orman yangınlarına müdahalede başarı oranlarının yüzde 90 olduğu bilgisini aktardı.
Yanan, hasar gören alanların yıl içinde tamamen ağaçlandırılacağını belirten Altındaş, çıkan yangınların yüzde 97’sinin maalesef insan kaynaklı olduğunu söyledi, bu nedenle bilinçlendirme çalışmalarını da yoğun bir şekilde hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi
-Mehmet ÖZGÜN-