Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yapay Zeka İle Tohum…

Bahçeşehir Koleji Öğrencileri, Yapay

Bahçeşehir Koleji Öğrencileri, Yapay Zeka ile TOHUM üretip, üreticiye ücretsiz dağıtıyor.

Bahçeşehir Koleji Antakya Okullarında, yapay zeka ile ATA tohumları yetiştirilecek. Bahçeşehir Koleji, hayata geçirdiği Ata Tohumu Projesi’yle, gıda sorunlarının çözümünde sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekmek istiyor. Proje kapsamında, kampüslerinde yapay zeka ve IoT ile yönetilen akıllı seralar kuran Bahçeşehir Koleji, akıllı seralarda öğrenciler tarafından ata tohumundan üretilen fidelerini ücretsiz olarak dağıtıyor.

NASA’nın açıkladığı verilere göre, şiddetli kuraklık görülen Türkiye’de, yağışlar, 1981-2010 ortalamasından % 48 daha düşük gerçekleşiyor. 2050’ye kadar dünya nüfusunun 10 milyara ulaşması ve küresel gıda üretiminin ikiye katlanması gerçeği de göz önüne alındığında, olası bir gıda kriziyle karşı karşıya olabiliriz.
Bahçeşehir Koleji, bu verilerden yola çıkarak, tarım teknolojilerinin çok daha fazla önem kazanacağı bu dönemde Türkiye’ye ve dünyaya katkı sağlamak için Ata Tohumu Projesi’ni başlattı. Pilot olarak 9 ilde başlatılan “Bahçeşehir Koleji Ata Tohumu Projesi” kapsamında; İstanbul, İzmir, Ordu, Sinop, Osmaniye, Hatay, Manisa, Rize ve Kırklareli’nde bulunan Bahçeşehir Koleji kampüslerindeki akıllı seralarda öğrenciler tarafından yetiştirilen fideler, ata tohumunun önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak üzere halka dağıtıldı.
Sağlıklı, sürdürülebilir tarım için farkındalık yaratma adına harekete geçen Bahçeşehir Koleji, proje kapsamında, kampüslerinde akıllı seralar kurdu. Yapay zeka ve IoT (Nesnelerin İnterneti) ile yönetilen akıllı seralarda öğrenciler tarafından yetiştirilen bitkilerin bütün ihtiyaçları, sensörler vasıtası ile belirlenerek, otomatik olarak gideriliyor. Ayrıca yapay zeka uygulamalarından görüntü ve veri işleme kullanılarak, hastalıklar ve zararlılar tespit edilebiliyor. Akıllı seralardaki tüm süreç, tamamen öğrencilerin kurduğu altyapı ve yazdıkları kodlarla ilerliyor.
Ata Tohumu Projesi’yle, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve teknolojiyi buluşturduklarına dikkat çeken Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, projeye ilişkin şunları söyledi:
“Yakın gelecekte yaşanması olası besin üretim sorunlarına dikkat çekmek ve buna dair önlem almak için, sürdürülebilir tarım alanında güncel teknolojileri, yapay zekayı da entegre ederek, fiziki şartları uygun olan okullarımızda bu projeyi yürütüyoruz. Sürecin her aşaması, öğrencilerimiz tarafından yürütülüyor. Bu sayede öğrencilerimiz, hem yerel tohumları tanıyor, hem de bu değerleri geleceğe taşımak, tarımda sürdürülebilirlik üzerine çalışmak üzere, nesnelerin interneti ve yapay zeka teknolojisini kullanıyor.
Gezegenimizin geleceği, herkesin iyiliği için bilimle ve teknolojiyle çalışan nesillerin ellerinde yükselecek. Biz de Bahçeşehir Koleji olarak, onları bu anlamda hem akademik, hem teknolojik olanaklarla destekliyoruz.”

-Cemil Yıldız-