YASA Aracı Samandağ’da Kadın ve Çocuklara Destek

Türkiye Barolar Birliği ve UNICEF iş birliğiyle Hatay’da başlayan Yolda Adli Yardım Servis Aracı (YASA) hizmeti, depremden etkilenen kadın ve çocuklara ücretsiz hukuki danışmanlık sunuyor. Türkiye Barolar Birliği ve UNICEF iş birliğiyle başlatılan Hukuki Güçlendirme Yardım ve Koruma Programı (LEAP) kapsamında Hatay’a gelen Yolda Adli Yardım Servis Aracı (YASA), depremden etkilenen kadınlar ve çocuklara ücretsiz […]

Türkiye Barolar Birliği ve UNICEF iş birliğiyle Hatay’da başlayan Yolda Adli Yardım Servis Aracı (YASA) hizmeti, depremden etkilenen kadın ve çocuklara ücretsiz hukuki danışmanlık sunuyor.
Türkiye Barolar Birliği ve UNICEF iş birliğiyle başlatılan Hukuki Güçlendirme Yardım ve Koruma Programı (LEAP) kapsamında Hatay’a gelen Yolda Adli Yardım Servis Aracı (YASA), depremden etkilenen kadınlar ve çocuklara ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti sunmaya başladı.
Samandağ’da Ücretsiz Hukuki Danışmanlık
Samandağ’da 16-17-18 Ekim tarihlerinde hizmet verecek olan YASA, özellikle kadınlar ve çocuklara yönelik hukuki destek sağlayacak. Bu kapsamda, Türkiye Barolar Birliği’nin sağladığı uzman avukatlar aracılığıyla ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek.
YASA, Samandağ 75. Yıl Parkı karşısında (Eski Balıkçılar Çarşısı – Duygu Kırtasiye önü) konuşlanacak ve burada kadınlar ile çocuklar başta olmak üzere ihtiyaç duyan herkesin başvurularını kabul edecek. Depremden etkilenen ailelere yönelik olarak hukuk alanında bilinçlendirme ve hakların korunması amacıyla oluşturulan bu hizmet, erişim zorluğu yaşayan kişilere doğrudan destek sağlamayı amaçlıyor.
Çocuk ve Kadınların Hukuki Haklarına Destek
Proje, özellikle doğal afetlerin ardından mağduriyet yaşayan kesimlere yönelik sosyal ve hukuki koruma sunarak onların haklarına erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Türkiye Barolar Birliği ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen LEAP projesi, çocukların ve kadınların güvenliğini sağlamak, hukuki süreçlerde yanlarında olmak ve onları güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir yardım sunuyor.

Exit mobile version