Yasak, Tesadüf Değil!

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, “Baro Genel Kurulları öncesi etkinlik yasakları, asla tesadüf değil” dedi ve kararı ‘kanunsuz’ olarak nitelendirdi. Baro seçimleri ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın; sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklere 1 Aralık’a kadar izin verilmemesine yönelik genelgesi kapsamında ertelenecek. Genelgeden, baro seçimleri […]

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, “Baro Genel Kurulları öncesi etkinlik yasakları, asla tesadüf değil” dedi ve kararı ‘kanunsuz’ olarak nitelendirdi.

Baro seçimleri ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın; sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklere 1 Aralık’a kadar izin verilmemesine yönelik genelgesi kapsamında ertelenecek. Genelgeden, baro seçimleri de etkilenecek. Bu kapsamda, çoklu baro düzenlemesini getiren 7249 sayılı Kanun uyarınca, bu ayın ilk haftası gerçekleştirilmesi gereken Baro Başkanlığı, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyelikleri ile TBB delege seçimleri yapılamayacak. Delege seçimlerinin yapılamaması nedeniyle de, Aralık ayında olması planlanan Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyelikleri seçimleri de gerçekleştirilemeyecek.
-TESADÜF MÜ?-
Son Genelge, Hatay Barosu’nda hazırlıkları süren Genel Kurulu da askıya almış oldu. Toplam 4 adayın Başkanlık için yarıştığı Hatay Barosu’nu beklemeye alan son gelişmeyi eleştiren isim, Başkanlık için yeniden aday olan ve bu konuda çalışmalara başlayan, Baro’nun şu anki Başkanı Av. Ekrem Dönmez oldu. Alınan kararın tesadüf olmadığını dile getiren Dönmez, şunları söyledi:
“Baro Genel Kurulları öncesi etkinlik yasakları asla bir tesadüf değildir. İstanbul Valiliği’nin 12 Eylül’deki yasağının, 100 bin üye töreni sebebiyle ertelendiği bir zamandan geçmiştik ya… Kimse, kimsenin aklı ile dalga geçmesin. Karar, sağlıkla asla ilgili değildir. Kanunsuzdur.”
-ZAYTUNG!-
Durumu eleştirirken, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda esprili bir dil de kullanan Dönmez, “Neymiş, pandemi sebebiyle baro kongreleri yapılamazmış! Ama sendika kongreleri, siyasi parti kongreleri yapılabilirmiş! Her hareketiniz, zaytung muhabbeti gibi. Bizi çok çok güldürdünüz. Ama Allah sizi hiç güldürmesin! Bizi dünyaya rezil ettiniz.
‘Düğün yapacağız, sendika kurulu yapacağız veya siyasi parti kongresi yapacağız’ diyerek Baro Genel Kurulu’nu öyle toplasak mı acaba? Malum, koronavirüs, toplantıların isimlerinden çok etkileniyor ya…” Tamer Yazar

Exit mobile version