Yasin Yiğitbaşı, Serkan Özbalta’yı anlattı:

“Uykularıma Giren Oyun İçi Kombinasyonları Geliştirmeye Çalışıyorum” Diyen Biri… Antakyalı, Hatayspor fanatik taraftarı Yasin Yiğitbaşı, Bordo-Beyazlı ekibin anlaştığı yeni Teknik Direktör Serkan Özbalta’nın, uykularına bile giren futbolun yeni isimlerinden olduğunu kaydederek, “Bana, Serkan Özbalta kimdir diye sorarsanız, diyeceğim şudur ki; Serkan Özbalta, tek cümleyle, ‘Uykularımda bile oyun içi kombinasyonlarını geliştirmeye çalışıyorum’ diyen biri” dedi. Antakyalı […]

“Uykularıma Giren Oyun İçi Kombinasyonları Geliştirmeye Çalışıyorum” Diyen Biri…

Antakyalı, Hatayspor fanatik taraftarı Yasin Yiğitbaşı, Bordo-Beyazlı ekibin anlaştığı yeni Teknik Direktör Serkan Özbalta’nın, uykularına bile giren futbolun yeni isimlerinden olduğunu kaydederek, “Bana, Serkan Özbalta kimdir diye sorarsanız, diyeceğim şudur ki; Serkan Özbalta, tek cümleyle, ‘Uykularımda bile oyun içi kombinasyonlarını geliştirmeye çalışıyorum’ diyen biri” dedi.

Antakyalı Yasin Yiğitbaşı gözüyle Serkan Özbalta’ya dair tespitler şöyle:

“Serkan Özbalta, 5 Şubat 1979 tarihinde dünyaya geldi. 43 yaşındaki Özbalta, 1998 yılında, Gençlerbirliği altyapısında futbola başladı. Erzincanspor, Altay, Mersin İY, Keskinspor, Seyhan Belediye, Gümüşhane Doğan, Erciyesspor, Ünyespor, Maltepespor, Kahramanmaraş, Giresunspor, Bağlum Spor, Ofspor ve Bugsaş Spor gibi takımlarda futbolculuk yaptı.

İlk olarak, 2015/16 sezonunda Keçiören altyapısında teknik direktör olarak, antrenörlük kariyerine adım atan Serkan Özbalta, 2017/18 sezonunda Keçiörengücü’nün, 2020/21 sezonunda da Manisa FK’nın teknik direktörü olarak görev yaptı. Özbalta, son olarak, 2021/22 sezonunda Altay’ın başına geçti ve Süper Lig ekibini 7 maç yönetti.

Kramponları astı, kulübeye geçti

31 yaşında kramponlarını asan Özbalta, futbolun içinde kalmaya devam etti. Uzun yıllar Keçiörengücü’nde altyapıda ve sportif direktör olarak görev yapan Özbalta, 2017/2018’de sahaya indi. Keçiörengücü, 2-2 berabere kalınan Bodrumspor maçı sonrası Mustafa Çapanoğlu ile yollarını ayırdı, takımı genç hoca Serkan Özbalta’ya emanet etti.

İlk maçında Menemenspor’a karşı

Genç ismin, A Takım teknik direktörlük kariyerinde çıktığı ilk maç, Suat Kaya yönetiminde fırtına gibi esen Menemenspor oldu. Başkent ekibi, ligin favorileri arasında gösterilen İzmir ekibi karşısında galibiyeti son anda kaçırdı. Umut Pusat ve Okan Eken’in golleriyle, 90. dakikaya 2-0 önde girdi. Uzatma dakikalarında Taşkın Çalış’ın gollerine engel olamayınca, sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrıldı.

Takımı Play-Off’a götürdü

Serkan Özbalta, teknik adamlık kariyerine 1 puanla başlarken, ligin en güçlü takımlarından birine karşı oynanan oyun, başkent ekibini umutlandırdı. Kalan 10 haftada 20 puan toplayan Keçiören, sezonu 64 puanla 5. sırada tamamladı ve Play-Off oynamaya hak kazandı.

AFJET Afyonspor karşısında yıkıldı

Menemenspor’a karşı sahaya inen Serkan Özbalta’lı Keçiören’in rakibi, yine bir İzmir ekibi oldu. İlk maçı 2-1 kaybeden Başkent ekibi, rövanşta evinde 1-0 galip geldi ve çeyrek finalde AFJET Afyonspor’un rakibi oldu. Umut Pusat’ın penaltı golüyle ilk maçı 1-0 kazanan Ankara ekibi, rövanşta ise yıkıldı. Evinde rakibine 4-2 kaybeden Keçiören, finali kıl payı kaçırdı. Başkent ekibini saf dışı bırakan Afyon, finalde de Sakarya engelini aşınca, 1. Lig biletini almayı başardı.

Keçiörengücü’nde gelen tarihi şampiyonluk

2018/2019 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alan Keçiörengücü; Sarıyer, Samsunspor, Kastamonuspor ve Sakaryaspor gibi takımların arasından sıyrıldı, büyük bir zafer elde etti. Keçiörengücü, 2018-2019 sezonunda ligde çıktığı 34 maçta 23 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Bu maçlarda 69 gol atan mor menekşeler, kalesinde 24 gol gördü. Serkan Özbalta’nın ekibi, sahasında oynadığı maçlarda ise yenilgi yüzü görmedi.

76 puanla rekor

126 gün mağlubiyet yüzü görmeyen, sadece 3 maçta gol atamayan ve topladığı 76 puanla şampiyonluğa uzanan Serkan Özbalta yönetimindeki Keçiörengücü, en yüksek puanı toplayan takım olma unvanını da elinde bulunduruyor.

İstikrar devam etti

Rüya gibi geçen sezonun ardından tarihinde ilk kez 1. Lig’e yükselen Keçiörengücü, istikrarlı performansını sürdürdü. 2019/2020’de Serkan Özbalta’lı başkent ekibi, geçirdiği ilk sezonunda Play-Off hattını son haftalarda kaçırdı.

‘Biz bu lige damga vuracağız’ mesajı

34 maçta alınan 13 galibiyet, 11 beraberlik, 10 mağlubiyetle sezonu 8. sırada tamamlayan Mor Menekşeler, beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi ve adeta, ‘Biz bu lige damga vuracağız.’ mesajı verdi.

Beklenmedik ayrılık sonrası yeni bir meydan okuma

2020/2021 sezonu öncesi ise şok bir ayrılık yaşandı. Keçiörengücü tarihinin en başarılı teknik adamı Serkan Özbalta, başkent ekibi ile yollarını ayırdı ve yeni bir meydan okuma olduğuna inandığı Manisa Futbol Kulübü’yle anlaştı. Süper Lig ‘den de teklif alan genç hoca, sistemini uygulayacağı ve projesine inandığı Manisa’nın başına geçti. 36 maçta 24 galibiyet 12 beraberlik alarak, Manisa FK’ye namağlup tarihi bir şampiyonluk kazandıran Serkan Hoca ve ekibi, bir sonraki sezona da iyi başlayıp 3’te 3 yaptılar. Ancak sonraki süreçte işler iyi gitmedi, yollar ayrıldı.

Ve Süper Lig’e ilk adım

Süper Lig’de ilk teknik direktörlük deneyimini Altay ile anlaşarak yaşayan Serkan Özbalta, ateşten bir gömlek giydiğinin farkındaydı. Zira 16 maçtır kazanamayan, 8 maçtır üst üste kaybeden ve kaybetmeyi alışkanlık haline getiren bir futbolcu topluluğunun başına geçmişti. Üstelik bu oyuncu topluluğu, kendisinin kurmadığı ve birlikte hazırlık dönemi geçirmediği bir kadroydu. Kulüp personeline ve oyunculara aylardır ödenmeyen maaşlar da bu kötü tablonun adeta tuzu biberiydi.

Bunların hiçbirini bahane etmeyen Özbalta, takımının başında çıktığı ilk maçta, ezeli rakibi Göztepe’yi kendi evinde mağlup ediyor ve Süper Lig’deki kariyerine galibiyetle başlarken, Altay’ın aylarca süren 3 puan hasretine son veriyordu.

Daha sonraki süreçte, evinde Gaziantep FK’yi ve Yeni Malatyaspor’u yenen, Çaykur Rizespor ve Fatih Karagümrük ile berabere kalan, deplasmanda Beşiktaş’a (1-0) ve Sivasspor’a (90+1’de yediği golle) kaybeden Serkan Özbalta’lı Altay, bu süreçte toplamda 7 maçta 11 puan topluyordu. Ancak alacakların ödenmemesi, verilen sözlerin tutulması üzerine, Serkan Özbalta, Sivasspor maçından sonra istifasını sunuyor ve Altay ile Süper Lig’deki macerasına son veriyordu.

Yeni bir meydan okuma

Sezonun geri kalan kısmında herhangi bir takım çalıştırmayan Serkan Özbalta, şimdi Hatayspor’umuzla yeni bir meydan okuma ile tekrar Süper Lig’e dönüyor.

Serkan Özbalta hocamıza gerekli şartlar ve zemin hazırlanırsa, başarılı olup, Hatayspor’umuzla birlikte bu sezon Süper Lig’e damga vuracağına inancımız tamdır. Ancak gerekli transferler yapılmaz ve uygun zemin hazırlanmazsa, bu birlikteliğin, aynı Altay’da olduğu gibi kısa bir maceraya dönüşmesi kuvvetle muhtemeldir.

Şimdilik, usulca ön yargılarımızı bir kenara bırakarak, yine yeniden yeni bir kadroyla kurulacak takımımıza odaklanarak, Serkan Hocamıza ve ekibine destek vererek, 2022-2023 sezonunun heyecanını yaşamaya başlayalım. Bu vesileyle, Serkan Özbalta Hocamıza tekrar hoş geldin diyor, Hatayspor’umuzla birlikte nice başarılar diliyoruz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkürler.”

Exit mobile version