Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yavuz, koronavirüslü günleri anlattı:

“Ölümü yaşadım, son günlerim

“Ölümü yaşadım, son günlerim sandım”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, tedavi sonrası iyileştiği koronavirüs hastalığından kurtulmasının kolay olmadığını söyledi. Geçirdiği zor süreci anlatan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, “Ölümü gördüm, son günlerim olduğunu düşündüm” dedi.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, süreci şöyle anlattı:
“Gerçekten, ölümün sizinle beraber yaşadığını hissediyorsunuz. Bir odada tek başınasınız. O tek başına süreç içinde, elinizi kolunuzu oynatamıyorsunuz, konuşamıyorsunuz. Ağrı ve sızılarla beraber, son günleriniz olduğunu düşünüyorsunuz.”
Çok ağır bir tedavi süreci geçirdiğini söyleyen Belediyle Başkanı Yavuz, hastalığı hiçbir zaman kendisine yakıştırmadığını, ancak yakalandığında da işin ciddiyetini daha iyi anladığını kaydetti ve şöyle devam etti:
“Şu anda insanlarımız, meydanlarda, ‘bana bir şey olmaz’ mantığıyla geziyorlar. Biz de aynı o düşüncedeydik, ama iş ciddiye bindiğinde de öyle olmadığını gördük. İlk belirtileri müthiş derecede bir halsizlik. Özellikle burun bölgesinden aldığımı tahmin ediyorum! Hani bir duvarı zımparalarsınız ya, öyle ağrılarla başladı. Sırtımda müthiş ağrılar oluştu. Daha sonra elimizi, kolumuzu kaldıramayacak duruma geldik ve inanın, sabahlara kadar nöbet tuttuk.”
Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz, tedavisini, ilaçlı olarak evde doktor kontrolünde tamamladığını, virüsün psikolojik etkilerini ise hissetmeye devam ettiğinin altını çizerek şöyle devam etti:
“Hastalığa yakalandığımı ilk duyduğumda, büyük bir çöküntü yaşadım. Gerçekten, ölümün sizinle beraber yaşadığını hissediyorsunuz. Bir odada tek başınasınız. O tek başına süreç içinde elinizi, kolunuzu oynatamıyorsunuz, konuşamıyorsunuz. Ağrı ve sızılarla beraber, son günleriniz olduğunu düşünüyorsunuz.
Bu illeti, ancak kurallara uyduğumuz takdirde silip atabiliriz.”
Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz, hastalığı atlatmasına rağmen, virüsün olumsuz etkilerini yaşamaya devam ettiğini, bunun günlük yaşamını da etkilediğinin altını çizdi ve şunları kaydetti:
“Ben, 15 günlük bir süreci geçirdim, ama hala 5-6 adım attığımda yoruluyorum. Bazen eve gittiğimizde, inanın elimizi kaldıracak, adım atacak gücü kendimde bulamıyorum.” -Cemil Yıldız-