Yayladağı Belediyesinden Öğretmenlere Jest

Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu Oyunu “Süt Kardeşler” Yayladağı Belediyesi, geride kalan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, ilçedeki öğretmenlere jest olarak, ücretsiz izlenmek üzere, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’nu ilçeye getirtti ve “Süt Kardeşler” adlı oyunun sahnelenmesini sağladı. Yayladağı Belediyesi’nin kültür hizmeti olarak üç gün önce ilçede sahnelenen oyunu, Yayladağıllılar ücretsiz izleme şansı buldu.Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet […]

Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu Oyunu “Süt Kardeşler”

Yayladağı Belediyesi, geride kalan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, ilçedeki öğretmenlere jest olarak, ücretsiz izlenmek üzere, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’nu ilçeye getirtti ve “Süt Kardeşler” adlı oyunun sahnelenmesini sağladı. Yayladağı Belediyesi’nin kültür hizmeti olarak üç gün önce ilçede sahnelenen oyunu, Yayladağıllılar ücretsiz izleme şansı buldu.
Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, oyunla ilgili şu paylaşımı yaptı:
“Tiyatronun usta isimlerini ilçemizde ağırladık. Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler tarafından oynanan ve tüm öğretmenlerimize atfettiğimiz ‘Süt Kardeşler’ adlı komedi oyunu, Yayladağı Belediyesi Kültür Merkezimizde sahnelendi. Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu oyuncularına ve set ekibine teşekkürlerimizi sunuyor, tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.”
-SÜT KARDEŞLER OYUNU-
İlk olarak Türk Tiyatrosu’nun ustalarından Nejat Uygur tarafından sahnelenmiş olan, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla sahnelenen “Süt Kardeşler”, Yayladağılı tiyatro severlerle üç gün önce buluştu.
Bahriyeli iki askerin, bilerek izin kağıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklık, Bahriyeli Komutan Gazanfer sayesinde sonuca kavuşturuluyor. Geleneksel Türk Tiyatrosu’ndan örnekler sunan oyun, sahne, dekor ve kostümleriyle de oyunu izleyenleri 1950’li yıllara götürüyor.
Yazan: Hüseyin Rahmi Gürpınar
Yöneten: Süheyl Uygur, Behzat Uygur
Oyuncular: Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Emine Ün, Nurten İnan, Elif Gönlüm, Hakan Eke, Ömer Yılmaz, Mesut Yılmaz
Dekor/Tasarım: Batuhan Bozcaada
Koreograf: Ömer Yılmaz
Fotoğraf: Eren Yiğit
-Haber/Mutlu Yanık-

Exit mobile version