Yayladağ’ında Öntürk sözlerini tutacağı garantisi verdi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Yayladağı’nda düzenlediği toplantıda muhtarlarla bir araya gelerek, ilçenin sorunlarına yönelik çözümler sundu. Yolu ve suyu olmayan yerlerin sorunlarını ele alan Öntürk, çeşitli projelerle hemşehrilerine yeni müjdeler verdi.

İlçenin Su ve Yol Sorunlarına Dikkat
Öntürk, konuşmasında, yol ve su sıkıntıları çeken bölgelerde önemli bir çalışma başlattıklarını ifade etti. “Yolu ve suyu olmayan bir şehirde yaşamanın zorluğuna” dikkat çeken Öntürk, Hatay’ın dört bir yanında ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Seçim döneminde verdikleri vaatleri birer birer hayata geçirdiklerini vurgulayan Öntürk, “Hizmetlerimizi hiçbir bölgeyi ayırmadan sürdürüyoruz” dedi.

Üretim Yolları Hamlesi
Başkan Öntürk, ilçenin ihtiyaçlarını belirleyerek planlı bir şekilde hareket ettiklerini vurguladı. “Şu ana kadar Yayladağı’nda yaptığımız yolun metrajı 137 km’dir. İkinci bir hamle olarak il genelinde üretim yollarına odaklanıyoruz. Tarlada üretilen ürünlerin nihai noktaya ulaşmasını sağlamak için gerekli alanları açacağız” şeklinde bilgi verdi.

Su Yönetimi Konusunda Yeni Stratejiler
Su sorununa değinen Öntürk, HBB ekiplerinin bu konuda gösterdiği çabayı da dile getirdi. “Eğer hiçbir yerde su çıkmıyorsa ve alternatifimiz yoksa, tankerlerle depolara su takviyesi yapacağız. Susuz ev bırakmayacağız” diyerek kesin bir kararlılık sergiledi.


Gençlere Yönelik Destek Projeleri
Eğitime de büyük önem verdiklerini kaydeden HBB Başkanı, “İlk Bavulum İlk Biletim” projesiyle üniversite kazanan gençlere destek sağladıklarını belirtti. Ayrıca, YKS ve LGS’de başarı gösteren öğrencilere burs, dereceye girenlere bilgisayar verileceğini de ekledi. Öntürk, bu çalışmaları gençlerin hedef belirlemesi adına yaptıklarını ifade etti.

Öntürk, Yayladağı Belediyesi’nin “pazar yeri projesi”ni güçlendireceklerini ve ilçeye 5 yeni halı saha kazandıracaklarını duyurdu. Sosyal alanları artırmayı hedefleyen Öntürk, muhtarlık odalarının iç tefrişatını da tamamlayarak muhtarlara teslim edeceklerini belirtti. Bunun yanı sıra yeni bir mezarlık yeri için onay verdiklerini ve yakın zamanda çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Başkan Öntürk, seçim zamanı verdiği sözleri hatırlatarak, “5 yılda 100 köye çok amaçlı salon yapılacağı” müjdesini yineledi. “Tedbirli konuşurum. Tutamayacağım sözleri vermem” diyerek bu yıl içerisinde köylerde çok amaçlı salon inşaatlarına başlayacaklarını açıkladı. Bu yaklaşım, halkla kurduğu güven ilişkisinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Exit mobile version