Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yayman: Çiftçiyi Su Probleminden Kurtaracağız

DSİ 6.Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü,

DSİ 6.Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Reyhanlı Barajı’na su taşıyacak olan Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı İnşaat’ındaki iki ayrı T tünellerinde çalışmaların hızla devam ettiği bildirildi.

      Çalışmaları yakından takip eden ve yerinde inceleyen, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “T bir tünelinin giriş noktasındayız. Yani Karasu’dan, regülatörden su gelecek 37 kilometrelik kanalda iki tünelimiz var. Bu, birinci tünelimiz, T bir tüneli. Buradan su akarak Reyhanlı Barajı’na gidecek. Bu tünelin daha önce ham halini görmüştük.Şu anda tünelin içi betonla kaplanmış durumda” dedi.

      Bu tünelin uzunluğunun bin 300 metre olduğunu söyleyen Milletvekili Yayman, “İnşallah, 2023 yılının Mayıs –Haziran ayında bu tünelden Reyhanlı Barajı’na suyu akıtacağız ve çiftçimizi su probleminden tamamen kurtarmış olacağız. İnanılmaz bir iş yapıldı. Şu anda 450 milyon metreküp su tutacak bir hacimden bahsediyoruz. Oradan suyu alacağız, 37 km’lik bir kanalla Reyhanlı Barajı’na getireceğiz ve oradan çiftçilerimize bu suyu vereceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Recep Tayyip Erdoğan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, DSİ Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

      Mehmet DURMAZ