Yayman; Google Yetkilileriyle Görüşecek

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 25 Haziran’da yapılacak toplantıda Google yetkililerini dinleyeceklerini açıkladı. Yayman, dijital telif konusuna verdikleri önemi vurgulayarak, Google’ın Türkiye’de aynı normları ve usulleri uygulamasını istediklerini belirtti. Yayman, “Anadolu Ajansı, dijital telif konusunda öncü rol oynuyor; her konuda olduğu gibi bu konunun da fikri takibinde bulunuyor.” […]

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 25 Haziran’da yapılacak toplantıda Google yetkililerini dinleyeceklerini açıkladı. Yayman, dijital telif konusuna verdikleri önemi vurgulayarak, Google’ın Türkiye’de aynı normları ve usulleri uygulamasını istediklerini belirtti.
Yayman, “Anadolu Ajansı, dijital telif konusunda öncü rol oynuyor; her konuda olduğu gibi bu konunun da fikri takibinde bulunuyor.” diyerek, tüm paydaşların bu konuda talepleri olduğunu vurguladı.
“Dijital telif konusunda emeğin çalınmasına karşıyız. Google yetkililerinden Avrupa’da hangi normları ve usulleri uyguluyorlarsa Türkiye’de de aynılarını uygulamasını istiyoruz.” şeklinde konuşan Yayman, Google’ın Türkiye’deki çalışmalarını anlatması için 25 Haziran’da TBMM’ye geleceklerini belirtti.
Yayman, Komisyonun sadece “dijital telif” gündemiyle toplanacağını vurgulayarak, dünyada ve Türkiye’de bu konunun çok tartışıldığına dikkat çekti. Ayrıca, reklam ve ilan gelirlerinin düşmesiyle gerçek anlamda haberciliğin ölüme terk edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Yayman, “Biz kararlıyız, tüm hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah bu konuyu ilerleyen günlerde hızlı bir biçimde sonlandıracağımızı düşünüyorum.” dedi ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version