Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yayman’dan CHP ve TÜSİAD’a Sert Eleştiri

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) hakkında sert açıklamalarda bulundu.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında,

CHP’nin Kurultayındaki İddialar
Yayman, CHP’nin son kurultayına ilişkin şaibeli iddialara değindi. “CHP içinde siyaset yapan insanların kurultayla ilgili şaibeleri dile getirdiği, delegelere ev alındığı, ev verildiği, telefon verildiği, döviz bürolarının açıldığı iddiaları var. Atatürk’ün kurduğu CHP’nin bu noktaya gelmesi sözün bittiği yerdir” dedi. CHP’yi, Atatürk’ün ideallerinden sapmakla suçlayan Yayman, Türkiye’nin gerçek sokaktan gelen bir ana muhalefet partisinin ihtiyacı olduğunu vurguladı. Ayrıca, kurultay içindeki tartışmaların, partinin içindeki güvensizlik ortamını gözler önüne serdiğini belirtti.

Deprem Konutları ve Hatay’daki Çalışmalar
Deprem konutları hakkında da açıklama yapan Yayman, Hatay’da 445 bin hak sahibinin olduğunu ve bunlardan 201 bininin evlerinin teslim edildiğini belirtti. “Hatay’da mevcut binaların yüzde 50’si yıkılmıştır. 155 bin hak sahibinin 46 bininin evleri teslim edilmiştir. Eğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un insanüstü gayretleri olmasaydı bu depremin yaralarını sarma konusunda sorunlar yaşayacağımız muhakkaktı” diyen Yayman, 2025 yılı sonunda tüm hak sahiplerinin evlerinin teslim edileceğini ifade etti. Ayrıca, depremin yaralarını sarma sürecinde AK Parti’nin çabalarının vurgulanması gerektiğini belirtti.

Özgür Özel’e Yanıt
Yayman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de eleştirerek, “Sayın Özgür Özel bizlere, AK Parti milletvekillerine inanmıyorsan, Hatay’da ne kadar evin yapıldığını Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerine, il başkanına, ilçe başkanlarına sorabilirsiniz” dedi. Özel’in bilgiye dayalı konuşması gerektiğini belirten Yayman, depremzede vatandaşlar için büyük bir seferberlik halinde olduklarını ve birçok evin çoktan tamamlandığını ifade etti.

TÜSİAD’a Tepki
TÜSİAD’ın açıklamalarına da tepki gösteren Yayman, derneğin amacının dışına çıkarak hükümete yönelik eleştirilerde bulunmasını kınadı. “TÜSİAD bir sivil toplum kuruluşu ise sivil toplum kuruluşu olarak fikirlerini beyan edebilir. Ancak geçmişte hükümetleri değiştirmeyi kendine misyon edinmiş olan, çok bozuk demokrasi siciline sahip olan TÜSİAD’ın, 28 Şubat ruhu ile hükümetimize ayar vermeye çalışmasını asla kabul etmiyoruz” dedi. AK Parti’nin 23 yıllık iktidarında vesayetle mücadele ettiğini belirten Yayman, TÜSİAD’ı “daha dikkatli olmaya” çağırdı.