Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yelkenci: “Hatay’da eğitim altyapımız daha güçlü olacak”

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Hatay’da düzenlenen bir temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Hatay’daki eğitim altyapısının, devam eden yatırımlarla deprem öncesine göre daha güçlü hale geleceğini belirtti. Yelkenci, “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim 3 Projesi” kapsamında yapılacak anaokulları için Hassa ilçesinde gerçekleştirilen törende, eğitim yatırımlarının sürekli devam ettiğini ve deprem bölgesindeki zorlukların üstesinden gelmek için çalıştıklarını vurguladı.

Yelkenci, özellikle 6 Şubat 2023’teki depremlerden en çok etkilenen kentin Hatay olduğunu belirterek, 6 Şubat’tan itibaren az hasarlı okullardaki dersliklerin onarıldığını ve hizmete açıldığını ifade etti. Ayrıca, ağır hasar gören okulların yerine planlanan dersliklerin sayısını da paylaştı. Orta hasarlı okullardaki dersliklerin güçlendirilerek hizmete alınması için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Yelkenci, eğitim altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim 3 Projesi”nin anaokullarını inşa etme aşamasında olduklarını ve bu projenin ülkenin anaokulu seviyesinde okullaşma oranını artırmayı ve tüm çocuklara eşit eğitim fırsatı sağlamayı amaçladığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman ise depremlerden etkilenen illerde eğitimin kesintisiz devam etmesi için çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim 3 Projesi” kapsamında inşa edilecek anaokullarının özellikle deprem bölgesinde planlandığını ifade etti.

Törende Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas ve Alman Kalkınma Bankası Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Direktörü Klaus Müller gibi isimler de yapılan ve yapılması planlanan eğitim girişimlerine destek vereceklerini belirttiler. Hatay Vali Yardımcısı Gökay İçen, Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak ve öğrencilerin de katıldığı törende, eğitim altyapısının güçlendirilmesine dair önemli adımlar atıldığına vurgu yapıldı. – Adil Yeşildağ-