Yeni askeri araç doğduğu topraklarda ilk kez sergilenecek

  Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen 5. nesil zırhlı muharebe aracı PARS ALPHA 8×8, SAHA EXPO ile doğduğu topraklarda ilk kez sergilenecek. FNSS tarafından üretilen PARS ALPHA 8×8, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda yer alacak. Bu yıl Suudi Arabistan’daki World Defense Show’da ilk kez […]

 

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen 5. nesil zırhlı muharebe aracı PARS ALPHA 8×8, SAHA EXPO ile doğduğu topraklarda ilk kez sergilenecek. FNSS tarafından üretilen PARS ALPHA 8×8, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda yer alacak.

Bu yıl Suudi Arabistan’daki World Defense Show’da ilk kez tanıtılan PARS ALPHA 8×8, şimdi ise Türkiye’deki ilk gösterimini yapacak. Mekanize piyadenin muharebe alanındaki görevlerini daha etkili bir şekilde yerine getirmesi amacıyla geliştirilen araç, FNSS’nin kara sistemlerindeki uzmanlığının bir yansıması olarak öne çıkıyor.

PARS ALPHA 8×8, yeni nesil zırhlı muharebe araçları alanında üstün hareket kabiliyeti, dayanıklılık ve durum farkındalığı gibi özellikleri bir arada sunuyor. Araç, her türlü arazi ve hava koşulunda yüksek hareket kabiliyeti sağlayarak dikkat çekiyor. Yenilikçi tasarımı, yükseklik ayarlanabilir bağımsız süspansiyon sistemi ve tüm akslardan dönüş sistemi ile donatılmış olan PARS ALPHA, dar alanlardaki manevra yeteneği ile de öne çıkıyor.

Saatte 115 kilometrenin üzerinde hıza ulaşabilen araç, gelişmiş süspansiyon sistemi sayesinde dünya çapındaki zırhlı mekanize piyade birliklerinin tercihi olma potansiyelini taşıyor. Ayrıca, 800 kilometrenin üzerinde operasyonel menzil sunarak yakıt ikmali gerektirmeden uzun mesafeli intikallere imkan tanıyor.

PARS ALPHA 8×8, zırhlı muharebe araçları alanındaki yenilikçi çözümleriyle Türk savunma sanayisinin gücünü bir kez daha gözler önüne serecek.

Exit mobile version