Yeni Hal Projeleri İçin Çalışmalar Hızlandı

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, 6 Şubat depremleri sonrası şehirdeki yeniden inşa ve iyileştirme projeleri kapsamında hal yapımı ve modernizasyon çalışmalarına başladı. Başkan Öntürk, Ağustos ayındaki HBB Meclis toplantısında, il genelinde pazar yerleri ve iki yeni halin yapımıyla ilgili çalışmalara başladıklarını açıkladı. Öntürk, Antakya ve İskenderun’da iki hal projesi hazırladıklarını belirtti. Antakya için […]

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, 6 Şubat depremleri sonrası şehirdeki yeniden inşa ve iyileştirme projeleri kapsamında hal yapımı ve modernizasyon çalışmalarına başladı.
Başkan Öntürk, Ağustos ayındaki HBB Meclis toplantısında, il genelinde pazar yerleri ve iki yeni halin yapımıyla ilgili çalışmalara başladıklarını açıkladı. Öntürk, Antakya ve İskenderun’da iki hal projesi hazırladıklarını belirtti. Antakya için eski bir proje üzerinde revizyon yapılacağını ve ihaleyi geçerek aynı firmayla hızla devam edeceklerini ifade ederken, İskenderun içinse yeni bir proje geliştirilmekte olduğunu vurguladı.
“Hedefimiz, hallerimizi uluslararası seviyelere getirmek” diyen Öntürk, hal projelerinin mevcut durumunun kötü olduğunu ve bu iki halin uluslararası standartlarda olmasını hedeflediklerini belirtti.
Başkan Öntürk, yeni pazar yerlerinin kurulacağını ve bu pazar yerlerinde üreticilerle doğrudan tüketicilerin buluşacağını duyurdu. Yeni pazar yerlerinde yerel ürünlerin doğrudan satışa sunulacağına dikkat çeken Öntürk, Samandağ’ın domatesi, Kırıkhan’ın kavunu ve Hassa’nın üzümünün haftanın 7 günü açık olacak pazar yerlerinde yer alacağını belirtti.


Başkan Öntürk’ün talimatlarıyla, Belen ilçesi Şenbük mevkisinde Antakya Yaş Sebze ve Meyve Kompleksi’nin inşaatına başlandı. Kompleks, 159 bin metrekarelik alanda temel açma ve fore kazık sistemiyle zemin iyileştirme çalışmalarını içeriyor.
Proje, tarım ürünlerinin ticaretine yönelik yerlerin yanı sıra sosyal ve konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak modern yapılarla donatılacak. Kompleks içinde dükkânlar, otoparklar, kasa-oto yıkama alanları, ambalajlama, soğuk hava ve su depoları, idari bina, restoran, market, banka, dernek binası, itfaiye, kıraathane, cami, otel, kafe ve hamam gibi yapılar bulunacak. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version