YENİDEN MERHABA, BİRLİKTE AŞACAĞIZ….

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki depremden en çok etkilenen illerin başında Hatay ilimiz geliyordu. İlimizde ardı ardına yaşanan şiddetli depremler özellikle Antakya merkez yerleşim yerlerini yerle bir etti. Bu büyük yıkımdan biz de Antakya Gazetesi olarak derinden etkilendik. Yönetim binamız ağır hasarlı olarak kullanılamaz hale gelirken personelimiz de olayın şokuyla kendini şehir […]

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki depremden en çok etkilenen illerin başında Hatay ilimiz geliyordu. İlimizde ardı ardına yaşanan şiddetli depremler özellikle Antakya merkez yerleşim yerlerini yerle bir etti. Bu büyük yıkımdan biz de Antakya Gazetesi olarak derinden etkilendik. Yönetim binamız ağır hasarlı olarak kullanılamaz hale gelirken personelimiz de olayın şokuyla kendini şehir dışında uygun bir yere atmıştı. İlk yapmamız gereken olayın ilk şokunu atlatarak yaralarımızı sarmaya çalışmak olmalıydı. Bunun için geleneksel gazete baskımıza bir süre ara vermek zorunda kaldık. Sosyal ve dijital medya yayınlarımıza hiç ara vermedik ama okuyucularımızın alıştığı geleneksel yayınımız aksadı.

Şimdi bugün itibariyle yeniden geleneksel yayınımızı başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Bu vesile ile başta depremde kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve ilimize başsağlığı diliyoruz.

Depremde yaralanan ağır kayıplar veren maddi manevi yıkım yaşayan tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diyoruz.Antakya Gazetesi 1966 yılından bu yana günlük yayınına ara vermeden devam etti. Ancak 6 Şubat depremi öylesine büyük bir afet idi ki bu afetten öyle elini kolunu sallayarak hasarsız çıkmak mümkün değildi. Biz bugün itibariyle yeniden yayınlarımızı size aktarabilmenin yoğun çabasını sergileyeceğiz.

En büyük sevincimiz ağır hasarlı yönetim binamızdan gazetemizin titizlikle korunan 56 yıllık arşivini sağ salim kurtarmış olmamızdır. 56 Yıllık arşivimize bundan sonraki yayınlarımızla da yeni arşiv ciltleri eklemenin çabasını süreceğiz.

Depremin birinci gününden bu yana aralıksız olarak www.antakyagazetesi.com web adresimizden, Twitter, Facebook ve İnstagram hesaplarımızdan sizlere tüm gelişmeleri aktardık. Aksayan sadece geleneksel yayınımız oldu. Şimdi bu eksiği de tamamlıyoruz. Bu zor günlerde bize en büyük desteği yayınlarımızı takip ederek verebilir, abone olup reklam verebilirsiniz.

Biz Antakya Gazetesi olarak ilimizin yeniden ayağa kalkacağı eski görkemli günlerine ulaşacağına yürekten inanıyoruz. Bu aşamada üstümüze düşen habercilik sorumluluğumuzu eksiksiz yerine getireceğimize inanıyoruz. İlimizde yaşanan büyük göçün tersine bir dönüş içine gireceğine, yıkılan binaların yerine yenisinin yapılacağına, sokak ve caddelerimizde yeniden canlı bir yaşam iksirinin canlanacağına inanıyoruz. Biz bu günleri birlik beraberlik ve dayanışma ile aşacağımıza inanıyoruz. Yolumuz açık alnımız ak olsun.

Nice güzel günleri yaşamak umuduyla….

Exit mobile version