Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yer Yer M2’ye 100 Kg…

Meteoroloji’den şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji’den şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji, aralarında ilimizin de yer aldığı bölgedeki illerde, yağışların zaman zamana dozunu arıttıracağını ve yer yer m2’ye 50 ile 100 kg yağış düşmesinin beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji duyurusu şöyle:

“Doğu Akdeniz’de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde genellikle kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2), Adana çevreleri, Mersin’in doğusu (Akdeniz, Tarsus, Çamlıyayla, Toroslar) ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde (İskenderun, Payas, Samandağ, Yayladağı, Erzin, Belen, Arsuz, Defne, Dörtyol) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların, 1200 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde, etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın da bölge genelinde, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Olumsuz hava şartlarından dolayı meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Meteoroloji tahmininde ayrıca, bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yükseklerinde yerel olarak kuvvetli, karla karışık yağmur ve kar yağışlı ve doğusunda yerel aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği kaydedilirken, yağışların, 1200 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı da vurgulandı.

Meteoroloji tahminine göre, yağışlı hava ile ilgili önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgar da güneyli ve doğulu yönlerden, bölgenin yükseklerinde ise kuzeyli bekleniyor.

-Mutlu Yanık-