Yıl Sonuna Kadar Zam Yapılmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz ve elektrikte yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı. Bakan, Türkiye’nin enerji arz güvenliği için çeşitlendirme adımları attığını belirterek, LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) ve yüzer depolama birimleriyle tedarik kaynaklarını güçlendirdiklerini ifade etti. Bayraktar, Türkiye’nin İran’dan yıllık 7-8 milyar metreküp doğal gaz aldığını ve bu rakamın ihtiyacın yüzde […]

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz ve elektrikte yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını açıkladı. Bakan, Türkiye’nin enerji arz güvenliği için çeşitlendirme adımları attığını belirterek, LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) ve yüzer depolama birimleriyle tedarik kaynaklarını güçlendirdiklerini ifade etti.

Bayraktar, Türkiye’nin İran’dan yıllık 7-8 milyar metreküp doğal gaz aldığını ve bu rakamın ihtiyacın yüzde 13-15’ine tekabül ettiğini belirtti. Körfez’deki gerilimlerin enerji piyasasını etkileyebileceğini söyleyen Bayraktar, Irak’la boru hatları inşa edilmesini önerdiklerini de ekledi.

Doğalgazda bölgesel ve iklimsel destekler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Bakan, enerji tedarikinde stratejik anlaşmalarla güvenliği sağladıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin FSRU tesislerinin yaz döneminde Mısır’a kiralanması konusu gündemde.

Exit mobile version