Yılda 36.000 Ton Maydanoz

Arsuz’da Kaymakam, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Kurum Müdürleri tarlaya indi, MAYDANOZ topladı. Arsuz; Türkiye maydanoz üretiminin % 40’ını tek başına karşılıyor İlimiz Arsuz ilçesi, maydanoz üretiminin adeta deposu konumunda. Verilere göre, Türkiye maydanoz üretiminin % 40’ı bu ilçemizden karşılanıyor. Arsuz’un yıllık maydanoz üretimi, 36 bin ton civarında. Geçtiğimiz hafta sonunda; Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Arsuz […]

Arsuz’da Kaymakam, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Kurum Müdürleri tarlaya indi, MAYDANOZ topladı.

Arsuz; Türkiye maydanoz üretiminin % 40’ını tek başına karşılıyor

İlimiz Arsuz ilçesi, maydanoz üretiminin adeta deposu konumunda. Verilere göre, Türkiye maydanoz üretiminin % 40’ı bu ilçemizden karşılanıyor. Arsuz’un yıllık maydanoz üretimi, 36 bin ton civarında.
Geçtiğimiz hafta sonunda; Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Emniyet Müdürü Hasan Gün, Tarım İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İlçe Müdürü Serkan Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal ile bölgedeki muhtarlar ve diğer yetkililer, Arsuz’da tarlaya indi ve birlikte maydanoz hasadı gerçekleştirdi.
Hasat sonrası bir konuşma yapan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, maydanozun, hem ilçede ve hem de bölgede büyük bir gelir kaynağı olduğunu ifade ederek, Arsuz’un, turizm ve balıkçılıkta olduğu kadar tarımda da söz sahibi olduğunu belirtti.
Arsuz’da muz seraları yanı sıra zeytin, narenciye ve daha birçok ürünün de Arsuzlular için ciddi bir gelir kaynağı oluşturduğunu dile getiren Başkan Güven, maydanoz ekiminde, yaklaşık 50.000 dönüm üzerinde yıllık ekim yapıldığını, ülkenin maydanoz ihtiyacının yaklaşık %55 ila %60’ını Arsuz’un karşıladığını söyledi. Verimin çok iyi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Güven, üretim ve işçiliğin ise yaklaşık 4000 aileye istihdam sağlandığının altını çizdi, çitçilere bol kazanç diledi.
Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar da yaptığı bilgilendirmede, Türkiye maydanoz üretiminde birinci olduklarını ve ülkede yıllık üretimin % 40’nın ilçeden karşılandığını bildirdi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve İlçe Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, çiftçilere bereketli bir dönem dilerken, program, maydanoz hasadının ardından son buldu. -Selvi Günay-

Exit mobile version